Koronavirüs salgınında ilk sağlık çalışanı vakası tespit edildi

Koronavirüs salgınında ilk sağlık çalışanı vakası tespit edildi

Giderek etkisini arttıran Koronavirüs salgınında yeni bir vaka daha gerçekleşti. İstanbul’dan gelen haber ile Çapa Tıp Fakültesinde görevli olan bir sağlık çalışanının Koronavirüs semptomları göstermesi nedeni ile karantinaya alındığı açıklandı.

Türkiye’de Koronavirüs ile ilgili yeni vakalar tespit edilmeye devam ediliyor. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaların ardından vaka sayısında görünen artış paniğe sebep oldu. İstanbul’da yeni bir vaka daha karantinaya alındı.

İlk Sağlık Çalışanı Vakası

Görünen semptomların ardından karantinaya alınan vaka, Türkiye dahilinde Koronavirüs sebebi ile karantinaya alınan ilk vaka olarak kayıtlara geçti. Henüz tanı konulmazken, semptomların görülmesi üzerine karantinaya alınan personelin İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu olduğu açıklandı.

Taşçıoğlu Açıklamayı Kendisi Yaptı

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu sosyal medya üzerinden yayınladığı bir kısa video ile belirli semptomların görülmesi üzerine karantinaya alındığını ifade ederken; şuan zorunlu bir bekleyiş içinde olduğunu ve kendisini iyi hissettiğini ifade etti.

Yapılan analizlerin ardından Taşçıoğlu’nun ailesinin de karantina altına alınacağı açıklandı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum