Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu? Dolar ve Altından yeni rekorlar geldi

Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu? Dolar ve Altından yeni rekorlar geldi

6 Ağustos 2020 gram altın fiyatları ne kadar oldu? Dolar alış ve satış fiyatları ne kadar? Ekonomik gelişmelerde hareketli saatler yaşanırken Türkiye genelinde altın ve dolar fiyatları yükselmeye başladı. İşte detaylar…

Türkiye genelinde hem ekonomik hem de sosyal hayatta engeller meydana getiren koronavirüs pandemi sürecinin normalleşme aşamasında, ekonomik anlamda yaşanması öngörülen güçlükler kendini göstermeye başladı.

Altın Fiyatlarını ve Döviz fiyatlarını ilgi ile takip eden vatandaşlar, bugün yaşanan hareketli saatlerin sonunda gram altın ne kadar oldu? Dolar ne kadar oldu? Euro ne kadar oldu? Soruları ile sorgulama yapıyor.

Dolar Fiyatları

Dolar bugün itibari ile yaşanan son atakların ardından geçtiğimiz Mayıs ayında tazelediği 7,27 rekor seviyesine yeniden tırmandı. Şuan için piyasalarda 7, 25 fiyatlaması ile alıcı bulan doların yanı sıra Euro bölgesinde de fiyat yükselişleri devam etti.

Euro da dolar ile birlikte atak yaparken; 8,63 seviyesinden satışa çıkmaya başladı. Borsa İstanbul’da yaşanan fiyat değişimlerinin ardından bu seviyelere gelen Euro gün içerisinde yüzde 3 oranında değer artışı sağladı.

Altın Fiyatları

Hem dolar hem de dünya genelinde ons altının yükselmesi ile ivme sağlayan gram altın için tarihin en yüksek fiyatlamaları ile karşı karşıya kalan piyasalar dahilinde temkinli saatler yaşanıyor.

Amerika ile Çin arası uzlaşmazlıkların etkisi ile ivme kazanan Ons altının fiyatlamasında henüz Koronavirüs için kalıcı aşı bulunamamış olması durumunun da olumsuz etkisi devam ediyor.

Ons altının tarihi zirvesini görürken; açık piyasalar dahilinde Ons altının dolar karşılığı 2052 dolar üzerinden işlem görmeye başladı.

Bu değerler sonunda belirlenen gram altın ise Türkiye piyasalarındaki en yüksek seviyeye erişirken; Gram Altın alış 473 TL Satış ise 477 TL’den işlem görüyor.

Çeyrek altın alış fiyatı 773 TL olurken; satış ise 788 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Cumhuriyet Altını 3182 TL olurken; 22 Ayar Bilezik fiyatları ise alış 433 TL ve satış da 437 TL olarak piyasalarda işlem görüyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.