KOSGEB Bu Sektörlere Destek Veriyor

KOSGEB Bu Sektörlere Destek Veriyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank KOSGEB ile yatırımcılara ve girişimcilere tasarım sınırlarında desteklerin verildiğini açıkladı.

Bu desteklerden faydalanmak yalnızca iş başlangıcı sırasında maddi kazanç ile sınırlı kalmıyor. Girişimcilerin ve yatırımcıların desteklendiğini aktaran Bakan Mustafa Varank iş süreci devam ederken ortaya çıkan istatistiklerin iddialı rakamlar olduğunu belirtti. Bu proje kapsamında desteklerden faydalanan firmalar ile desteklerden yararlanmayan firmalara arasında ciddi fark oluştu. Faydalanan firmaların verilerine göre yurt içi satışlarının yüzde 48’i, Ar-Ge harcamalarınının yüzde 30’u, çalışan sayılarını yüzde 14’ü ve faaliyet karlarının da yüzde 64’ünü arttırarak ciddi bir kazanım elde ettiler.

"Tasarım bilincini üretimin her aşamasına yaymak istiyoruz. Özellikle küçük işletmelerin nitelikli ürüne ulaşma ve ürünü geliştirme konularında yaşadığı sıkıntı ve ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiğimiz tasarım merkezlerinin sayısı hızlı bir şekilde artıyor. Mevcut durumda 321 tasarım merkezimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Bu yapıların nitelikli tasarım üretme kapasitelerini artırmaya devam edeceğiz."

Bakan Mustafa Varank’ın , Türk Patent ve Marka Kurumunda (TÜRKPATENT) düzenlenen, Türk Tasarım Danışma Konseyinin 18. Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmadan öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

"Gelişmiş tasarımların paylaşılmasını mümkün kılacağız"
"Tasarım Stratejisi ve Eylem Planı"nın vizyonunu ‘Türk tasarımının küresel bir marka olması’ hedefinin anlaşılması.
“tasarımcıların kodlama, veri analizi, yapay zeka gibi alanlarda kendilerini geliştirmeleri gerektiklerini kavratabilmek.”

Ayrıca bakan Varank yaptığı açıklamada; "Böylece bir taraftan bireysel üretkenliği destekleyen ve ucuz teknolojilerin yaygınlaşmasını önceleyen bir yaklaşım benimsenirken, diğer taraftan gelişmiş ve sorunsuz uygulanabilecek tasarımların, bir kişi veya kuruluşun denetiminde olmaksızın paylaşılmasını mümkün kılacağız." İfadelerine de yer verdi.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.