KPSS 60 Puanlı 2700 Muhafaza Memuru Alımı Başvurusu

KPSS 60 Puanlı 2700 Muhafaza Memuru Alımı Başvurusu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 2700 adet sözleşmeli orman muhafaza memuru alımı yapacağı açıklandı. OGM Kamu Personeli Seçme Sınavından 60 puan alanalar arasından memur alımı yapıyor.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2700 kamu personeli alımı yapılıyor. Adaylarda aranacak şartlar arasında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara uymalarının yanı sıra; 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavında en az 60 puan almış olmaları gerekiyor.

Adaylar başvurularını, 24 Eylül 2019 - 7 Ekim 2019 tarihleri arasında e-devlet şifreleriyle; Kurumun internet adresinde yapacaklar.

KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanarak yapılacak sıralama sonucunda; başvuruda bulunan adaylar arasında yazılı ve uygulamalı sınav yapılacak.

Sözlü ve Uygulamalı Sınav 

Sözlü ve uygulamalı sınavda adaylara genel kültürden 15 puan, uygulamalı sınavda; orman yangınlarına müdahale yöntemlerinde gösterdiği performansa 17 puan, harita okuma, ormanlarda yasa dışı faaliyetlerde alınacak önlemler ve orman sağlığı konusunda 17 puan, fidan kültürü üretimi, bakımı, kesilmiş ağaçlardan en yüksek verimi alma ve uygulama gibi çeşitli uygulamalı sınavlar sonunda 70 puan barajını tutturan adaylar başarılı sayılacaklar.

Uygulamalı sınavlar sonucunda sözleşme yapmaya hak kazanan adaylar, başarı puanları ve tercih sıralamalarına göre yerleştirilecekler. Sınavın tüm aşamalarını geçen adaylar kurumun internet sisteminden e-devlet şifreleri ile sonucu öğrenebilecekler.

Orman Fakültesi Mezuniyeti Olanlar Başvuracak

Başvuruda bulunacak adayların yükseköğrenim kurumlarının: ormancılık, orman işletmeciliği, orman ürünleri, yaban hayatı, fidancılık ve bunun denkliği ön lisans bölümlerinden birini bitirmiş olmaları gerekiyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum