Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 Memur Alımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 Memur Alımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınladığı ilan ile 20 memur alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Başvuruları Nisan ayı içerisinde alınacak.

Başvuru Şartları

Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 ile 5 Haziran tarihleri arasında 20 memur alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. Madde kapsamında gerekli niteliklere sahip olmaları gerekmektedir. Adayların 1 Ocak 1985 veya sonrasında doğmuş olmaları gerekmektedir.

13 kontrolör sosyal bilimler alanlarından 7 kontrolör ise mimarlık bölümünden mezun olan adaylar arasından seçilecektir. Sosyal bilimler kapsamında sıralanan bölümler şunlardır: iktisat, siyasal bilimler ve kamu yönetimi, hukuk, işletme ve İİBF fakülteleri mezun olmaları istenmektedir.

Adayların 2018 veya 2019 yıllarında yapılan KPSS sınavlarından ilgili puan türlerinde en az 70 ve üzeri bir puan almış olmaları gerekmektedir. KPSS puanına göre sıralama yapılarak alınacak personel sayısının 6 katı kadar aday sınava davet edilecektir. Bu sınava daha önce 2 defadan fazla katılanlar otomatik olarak elenecektir.

Başvuru Şekli ve Tarihleri

Başvurular E Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Dolayısıyla adayların E Devlet şifrelerine sahip olmaları gerekmektedir. Başvurular 20 Nisan ile 15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruda başvuruların son güne bırakılmaması için de uyarı yapıldı. Sınava katılmaya hak kazanan adaylara ek olarak bir duyuru gerçekleştirilmeyecektir. Dolayısıyla kurumun web sayfasının takip edilerek duyuruların kaçırılmaması son derece önemlidir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum