KYK borçlarının silinmesinde son durum ve gelişmeler

KYK borçlarının silinmesinde son durum ve gelişmeler

Milyonlarca öğrenci ve mezun vatandaş için büyük bir beklenti ile takip edilen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borç ödemesi hakkında yaşanan gelişmelerde son durum nedir? KYK borçları silinecek mi? Borçların ertelenmesi ne zaman olacak? İşte yaşanan son

Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş için doğrudan etkilenme sebebi olan ve özellikle üniversite öğrencileri ile mezun vatandaşların alakadar olduğu KYK kredi borç erteleme ve silinme işlemleri hakkında yaşanan gelişmeler yakinen takip ediliyor.

KYK Borçları Silinmiyor!

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da gündeme getirildiği üzere KYK kredi ödemeleri geri tahsil edilmek üzere öğrencilere takdim edildiği için; şuan itibari ile KYK borçlarının silinmesi uygulamasına sıcak bakılmıyor.

Borçlarda İndirim ve Erteleme Gündemde

KYK borçlarını ödemekte güçlük çeken vatandaşların aynı zamanda koronavirüs pandemi sürecinde de mağduriyetlerinin arttığı biliniyor. Bu sebeple alınan tedbir kararları dahilinde TBMM’ye iletilecek olan teklif paketinde KYK maddesinin de yer alması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre; KYK borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşların daha rahat şartlara kavuşabilmesi için, yekün meblağdan indirim yapılması ve borçların ilk aşamada 6 ay ile 1 sene kadar ertelenmesinin sağlanması üzerinde çalışmalar yapıldığı belirtiliyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum