Maske Satışı Başladı, En Fazla 1 Lira Olacak

Maske Satışı Başladı, En Fazla 1 Lira Olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maske satışına izin veren kararından sonra maske satışı bugün başladı. Başlanan maske satışında üst tavan uygulaması açıklandı. 1 lira olacağı bildirildi.

Üst Sınır Belirlendi

Normalleşme tedbirlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kapsamda normalleşme planını açıklamıştı. Normalleşme kapsamında maske satışları da yeniden başlayacaktır. Ücretsiz maske dağıtımı kararından sonra maske satışı yasaklanmıştı. Yasak yeniden kaldırıldı ve 6 Mayıs Çarşamba günü maske satışı yeniden başladı. Maske dağıtımında yaşanan sorunlar ve vatandaşların maskeye erişememesi de bu kararın alınmasında etkili oldu.

Ticaret Bakanlığı ile medikal sektörü temsilcileri arasında yapılan toplantı ile maske fiyatı değerlendirildi. Bu toplantı sonrasında 3 katlı cerrahi maskelerde üst sınır 1 lira olarak belirlendi. 1 liradan daha pahalıya maske satışı yapılamayacaktır. Bez maske ya da hava filtreli maske gibi her bir maske türü için bu şekilde üst sınır belirlenecektir. Bu sınıra uyulup uyulmadığı Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından denetlenecektir.

Maske Sorunu Yok

Maskeye erişimin kolay olması için eczanelerin yanı sıra market ve grosslarda da maske satışına izin verilecek. Böylece eczanelerde yoğunluk oluşması da önlenecektir. Bu kararlar bakanlık tarafından alınmıştır ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından sonra uygulamaya geçecektir.

Maskede üretim ve tedarik sorunu daha önce de yoktu, şimdi de yoktur. Yalnızca ücretsiz maske dağıtımında sorunlar yaşanmıştır. Maske satışının başlamasıyla artık dağıtım sorunu da olmayacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum