Mayısta 1500 TL ile 6000 TL arası devlet desteği dağıtılacak

Mayısta 1500 TL ile 6000 TL arası devlet desteği dağıtılacak

Koronavirüs salgını sebebi ile bir süredir hem sosyal hem de ekonomik hayat durma noktasına geldi. Söz konusu süreçten mağduriyet yaşanmadan çıkılması için devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek sunuluyor. İşte 2020 Mayıs destekleri…

Dünya genelinde önemli bir ekonomik kaos meydana getiren koronavirüs salgını sebebi ile hem vatandaşlar hem de hükümet yetkilileri konu ile ilgili olarak çözüm arayışlarını üretmeye devam ediyor. 

İhtiyaç sahibi milyonlarca kişinin mağduriyet yaşamasının ardından ilk olarak işten çıkartılmaların önüne geçilen ve konu ile ilgili bir yasak uygulaması gündeme getiren hükümet tarafından sağlanan destek fonlarına da ağırlık verildi.

Mayıs Ayında Birçok Vatandaşa Maddi Destek

2020 yılı dahilinde birçok alanda sürekli ve fasılalı olarak maddi destek ödemesi yapılıyor. Söz konusu ödemelerin bakanlıklar dahilinde yıllardır verilmesine devam edildiği gibi; koronavirüs salgını sebebi ile fazlar dahilinde farklı taksitlerle ödemelerin de yer aldığı görülüyor.

Evde Bakım için engelli veya yaşlı bir vatandaşın bakımının üstlenilmesi durumunda, ihtiyaç sahibi aile için evde bakım maşı yatmaktadır. Bu maaş her ayın 13. Gününde hesaplara 1460 TL olarak yatırılmaktadır.

Engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için tahsis edilen maaş ve destek ücreti 920 TL olurken; söz konusu ödemeyi tahsil edebilmek için yüzde 40 ve üzeri engelli raporuna sahip olmak gerekmektedir.

Yaşlılık aylığı için 65 yaş ve üzeri olan ve ayrıca sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara 700 TL yaşlılık aylığı ödemesi yapılırken; Çalışan annelere ise farklı kalemlerde olmak üzere hem doğum hem çocuk bakım hem de doğum sebebi ile işten ayrılmalar için ödenen maddi yardım meblağı 6000 TL’ye varmaktadır.

Ayrıca koronavirüs dahilinde Hazine Bakanlığının tahsis ettiği, yardımların haricinde emekli olacakken işten çıkartılan vatandaşlar için ödeme yapılırken; birinci dereceden yakının vefatı ile cenaze yardımı ve yetim olup yeni evleneceklere de yetim maaşıolarak ödenen maaşın 24 katına kadar çeyiz yardımı yapıldığı açıklanmaktadır.

Kamu Personeli Alımı Android ve İphone uygulamalarını indirerek anından güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Facebook sayfamızı takip etmeyi unutmayın.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum