MEB Bursluluk Sınavı Başvuru Tarihi Uzatma Duyurusu

MEB Bursluluk Sınavı Başvuru Tarihi Uzatma Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika bursluluk sınavı başvuru tarihi süre uzatımı duyurusu yapıldı. MEB burs sınav başvuruları hangi tarihe kadar uzatıldı. İOKBS sınavı başvuruları hangi adresten yapıldığı detayları haberimiz içerisinde verilmişti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bilindiği üzere her yıl bursluluk sınavı yapılmaktadır. MEB bu sınava gireceklerden başvuru kabul etmek üzere belirli tarihlerde kılavuz yayınlamaktadır. 2020 yılı bursluluk sınavı başvuruları kılavuza göre 17 Şubat 2020 tarihinde sona ermesi gerekmekte iken son dakika duyurusu geldi. MEB burs sınav başvuru tarihi uzatıldığı duyuruldu.

1. Bu kılavuzda; İOKBS’nin uygulanması ve İOKBS’yi kazanan öğrencilerin bursluluğa yerleştirilmeleri ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.

2. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 25 Nisan 2020 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00’da yapılacaktır.

3. İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olması kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacaktır.

4. Sınav başvurusu 05-17 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarih 24 Şubat 2020 tarihinde kadar uzatıldı. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.

5. Öğrenciler “2020 İOKBS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu”na ve ilgili mevzuata, https://www.meb.gov.tr ve https://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabileceklerdir.

6. Öğrencilerin sınav başvurusunun yapılabilmesi için elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

7. Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamayacaklardır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum