MEB Okullara Gönderdiği Yazıyı İptal Etti

MEB Okullara Gönderdiği Yazıyı İptal Etti

Milli Egitim Bakanligi Türkiye genelinde okullarda uygulanmasi gereken yeni uygulamalarla ilgili karar yazilarini okul yöneticilerine iletmeye devam ediyor. Gönderilen o yazi ise daha sonra iptal edildi.

MEB tüm okullarda uygulanmak üzere hazirladigi düzenleme metinlerini okul yöneticileri ile paylasirken son olarak imza attigi kararlardan birisi hakkinda, gelen tepkiler üzerine iptal karari verdi.

Milli Egitim Bakanligi 6 Subat 2019 tarihi itibariyle tüm il milli egitim müdürlüklerine Ece Vahaoglu'na ait bir firmanin YOGA yazisini gönderdi sonra da gelen tepkiler üzerine iptal etti.

Geçtigimiz hafta yasanan bir olayda MEB’e bagli Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürü Anil Yilmaz, Fit21 By Ece Vahapoglu firmasinin çocuk yogasi etkinligine dair yazisini tüm illere uygulanmasi adina göndermisti. 

Dün ise; bu yazi üzerine bazi STK'lar açiklamalar geldi.  Yapilan açiklamalarda; Hinduizm ve Budizm'de kisiye ilahi bilgiler ve yetenekler kazandirdigi iddia edilen ve onun arinmasiyla hakikate ulasmasina araci olmayi saglayan Yoga uygulamasinin, MEB tarafindan okullara gönderilmesi sert sekilde elestirildi..

Yasanan son gelismelerle ifade edilen ve iletilen tepkiler sonrasinda yazinin iptal edildigi bilgisi illere bakanlik tarafindan okullara iletildi ve yazi iptal edildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.