Meclis Başkan Adayı Belli Oldu

Meclis Başkan Adayı Belli Oldu

Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı için Meclis Başkanlığından istifa etmesinin ardından, kulislerde konuşulan aday ismi belli oldu.

Edinilen kulis bilgilerine göre Binali Yıldırım’ın istifasının ardından TBMM Başkanlığı için adaylar belli olmaya başlarken, AK Parti’nin de Meclis Başkanı Adayı belirlendi. 

Kulis bilgilerinden gelen ve kesin gözüyle bakılan bilgilere göre; AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na Mustafa Şentop'u aday göstereceği konuşuluyor. Mustafa Şentop’un ise bu gelişmenin ardından bugün(22 Şubat) Cuma namazından sonra başvurusunu yapması bekleniyor.

Başkan adaylığı için süreç ise Pazar günü tamamlanmış olacak. Bu sürecin akabinde TBMM toplanarak yeni başkanı seçecek ve Pazar günü saat 16.00 - 17.00 gibi yeni Meclis Başkanı belli olmuş olacak. 

MHP de ittifak kurduğu AK Parti’nin adayına koşulsuz destek vereceğini daha önce açıklamıştı. MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı ile de görüşerek bu fikrini beyan etti. Mustafa Şentop ise bugün aday olacak ve öngörülen duruma göre; MHP'nin de desteği olduğu için üçüncü tur sonunda Mustafa Şentop'un yeni Meclis Başkanı olmuş olacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.