Memur Adayları Talep Ediyor Bekçi Alımında Yaş Şartı Kaldırılsın

Memur Adayları Talep Ediyor Bekçi Alımında Yaş Şartı Kaldırılsın

18 Mart’ta resmen başlayan çarşı ve mahalle bekçisi alımı başvurularında, adaylar yaş şartıyla ilgili düzenleme talep ediyorlar.

16 Mart 2019 tarihinde Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bekçi alımı ilanında çarşı ve mahalle bekçisi kadrosuna toplamda 8.187 bekçi alımı yapılacağı açıklandı.

Bekçi alımına başvuru yapmak isteyen adayların 18 Mart – 1 Nisan 2019 tarihleri arasında Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden online olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımında adaylarda aranan şartlar arasında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, en az 167 cm boyunda olmak, başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak, askerlik ödevini bitirmiş olmak, 18 Mart 2001 tarihi ve öncesinde ve 18 Mart 1989 tarihi ve sonrasında doğmuş olmak yer almaktadır.

Çarşı ve mahalle bekçisi alımına başvuru yapmak isteyen adayların takıldığı noktaların başında yaş şartı gelmektedir. Çarşı ve mahalle bekçisi olabilmek için fiziki yeterliliğe sahip olan adaylar, yaş şartına takıldıklarından dolayı alımlara başvuramamaktadır.

Bu kapsamda adaylar yaş şartı kaldırılmasa dahi bu şartın biraz esnetilmesini talep etmektedirler. Başvurular 31 Mart yerel seçimlerinden bir gün sonra son buluyor. İçişleri Bakanlığı’nın, yaklaşan seçim nedeniyle adayların beklentisini karşılayıp karşılamayacağı merakla bekleniyor.

Çarşı ve mahalle bekçisi alımında yaşanan gelişmelere en hızlı şekilde İş İlanları Kariyer haber sitemiz üzerinden öğrenebilirsiniz. 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum