Memur Maaşları Aylık Revize Edilmeli

Memur Maaşları Aylık Revize Edilmeli

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı olarak görev yapan Önder Kahveci, 2019 yılında memur maaşlarının revize edilmesi gerektiğini söyledi.

3.600 Ek Gösterge Başka Bahara Kalmamalı
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2019 yılında enflasyonun yükselmeye başlaması nedeniyle memur maaşlarının yeniden revize edilmesi gerektiğini savundu. Enflasyon rakamlarının çok yüksek olduğunu ifade eden Kahveci, bu nedenle maaşlara aylık enflasyon oranı kadar zam yapılması gerektiğini açıkladı. Zira maaşlar enflasyon karşısında erimeye başlamaktadır. 

Kahveci, 3.600 ek gösterge konusuna da değindi. 24 Haziran seçimlerinde sözü verilen 3.600 ek gösterge düzenlemesi halen hayata geçirilmedi. Bu nedenle pek çok kamu çalışanı emekli olmayı ertelemiş durumda bekliyor. Kahveci, bu düzenlemenin hayata geçirilmesi ile birlikte pek çok kişinin emekli olacağını ve gençlere yeni istihdam alanlarının açılacağını belirtti. 

Kahveci, 3.600 ek gösterge konusunda kendilerine herhangi bir çalışma gelmediğini de ifade etti. Bakan Selçuk, 3.600 ek gösterge düzenlemesi yapılırken sendikalar ile görüşeceklerini de ifade etmişti. Ancak son gelişmelere göre bu çalışmaların seçim sonrasına kaldığı görülmektedir. Düzenlemeyi bekleyen kamu personelleri ise bu konudan duydukları rahatsızlıkları ifade ediyorlar. İlk etapta öğretmenlere 3.600 ek gösterge verilecekti ancak bu konuda da bir adım atılmadı. Kamu çalışanları emekliliği daha ne kadar erteleyeceklerini düşünmeye devam ediyorlar.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.