Milli Savunma Bakanlığı 2021 MSÜ Subay - Astsubay Alımı Tercih Kılavuzu Yayımlandı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 MSÜ Subay - Astsubay Alımı Tercih Kılavuzu Yayımlandı

Milli Savunma Bakanlığı MSB personel temin internet sitesinde 2021 yılı Milli Savunma Üniversitesi harp okulları ve astsubay meslek yüksekokulları tercihleri 30 Nisan 2021 itibarıyla başladı.

2021 MSÜ tercihleri başladı. Milli Savunma Bakanlığı MSB personel temin internet sitesi üzerinden subay ve astsubay alımları kapsamında 2021 MSÜ tercihleri alınacak. haberimizin en altında yer alan başvuru ekranı üzerinden direkt başvuru yapabilirsiniz.

Kimler Subay – Astsubay Alımları İçin Tercih Yapabilecek?

ÖSYM tarafından 4 Nisan 2021 tarihinde yapılan 2021 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2021-MSÜ) başvuru yapan, sınav ücretini yatıran ve 2021-YKS başvurusu bulunan adaylar tercih yapabilecektir.

Tercih Süreci

2021 MSÜ için adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 30 Nisan - 19 Mayıs 2021 (saat 23:59'a kadar) yapmaları gerekiyor. 2. Seçim aşamasına tercih yapanlar katılabilecek.

Şehit/Gazi çocuğu olan adaylar

Şehit ve gazi çocuğu olan adaylar tercih işlemleri sırasında "Bilgilerim" sekmesinden Şehit / Gazi Belgesi yükle düğmesine basarak ilgili kurumlardan aldıkları "Şehit/Gazi Yakını" belgelerini uygun formatta yükleyeceklerdir. Şehit ve gazi çocuklarından 2021-MSÜ sınavında belirlenecek "Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanının" %90'nını alanlar, ikinci seçim aşamalarına çağırılacaktır. Aday çağrı sayıları kontenjan miktarına göre belirlenecektir.

Hava Harp Okulu'nu (HHO) tercih edecek adaylar

Hava Harp Okulu için yapılacak seçim aşamalarına sadece ilk tercihi Hava Harp Okulu olan adaylar arasından MSÜ-SAY puan sırası ve çağrı kontenjanına göre çağrı yapılacaktır. Hava Harp Okulunu ikinci ve sonraki tercihlerine koyan adaylar Hava Harp Okulu için aday olamayacaklardır.

Bando Astsubay Meslek Yüksekokulunu tercih edecek adaylar

Bando Astsubay Meslek Yüksekokulunu tercih eden adaylardan çağrı kontenjanına girenler mülakat aşamasını müteakip Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına alınacaktır. Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, teori ve çalgı performansı olmak üzere iki ana bölümden oluşacaktır.

Güzel Sanatlar ve Konservatuvar Liseleri programlarından mezun olacak/olan adaylar, MSÜ sınav puanına bakılmaksızın (puanı hesaplanan adaylardan) öncelikli olarak sınavlara çağrılacaktır.

Diğer Lise ve Dengi Okullardan mezun olacak/olan adaylar arasından 1'inci tercihi Bando Asb. Meslek Yüksekokulu olan adaylar en yüksek puan türüne göre sıralanarak kalan kontenjan miktarı kadar aday sınavlara çağrılacaktır. Harp okulları veya diğer Astsubay Meslek Yüksekokulları için çağrıya hak kazanan adaylar, tercihleri arasında Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu yer alıyor ise tercih sırasına bakılmaksızın Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na alınırlar.

Harp Okulları

Kara Harp Okulu Sayısal (KHO-Sayısal), Kara Harp Okulu Eşit Ağırlık (KHO-Eşit Ağırlık), Kara Harp Okulu Sözel (KHO-Sözel), Deniz Harp Okulu (DHO), Hava Harp Okulu (HHO), Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Deniz Harp Okulu (SG-DHO).

Astsubay Meslek Yüksekokulları

Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO), Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO), Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO), Sahil Güvenlik K.lığı adına Deniz Asb.MYO (SG-Deniz Asb.MYO) Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO),(Bu okulu işaretleyecek adaylar müzik yetenek sınavına girecektir.) tercihi yapabilecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum