MSB Subay Alımı Başvuruları Devam Ediyor!

MSB Subay Alımı Başvuruları Devam Ediyor!

MSB subay alımı devam etmektedir. MSB personel temininde güncel detaylar nelerdir? MSB subay alımı başvuru şartları neler? MSB subay alımı son başvuru tarihi ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığına alımı devam eden subay ilanında tercihlerin değerlendirilmesi devam ediyor. Alımı yapılacak sınıfın tercihinde bulunan adaylar işlem durumu olarak tercihiniz değerlendiriliyor denilmektedir. 

Bu süreç devam ederken adaylar başvuru şartlarını da merak ediyor. Kılavuzda yayımlanan şartlar belli oldu. MSB subay alımında aranan şartlar nelerdir?

İlana başvuracak subay adayı kadın ve erkek adaylarda her birinde Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar ,Uzmanlık eğitimini tamamlamış tabiplerden 35 yaşından büyük olmayanlar başvuru yapabilecektir.

Yaş şartını sağlayan adaya bir de bölüm şartı bulunmaktadır. İhtiyaca göre bölüm şartı değişiklik göstermektedir. Örneğin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (RDM Subay) alımında pdr ve psikoloji bölümü mezunu olunması gerekirken başka bir sınıf için de bölüm şartı ona göre değişmektedir.

Başvuru yapacak aday eğitim bilgilerini güncelledikten sonra tercih yapma sayfasında böyle bir ekran çıkacaktır. Eğitim bilgilerine göre adayın hangi tercihleri yapacağı açıkça belirtilmektedir.

Tercih yaparken açılan sayfada bölüm ve KPSS puan şartları da yazmaktadır. Örneğin muhabere sınıfı için tercihte bulunmak isteyen bir aday koşulları sağlıyorsa tercih yap butonuna basıp açılan sayfada KPSS ve öğrenim şartlarını şu şekilde görecektir:

Genel itibariyle 2018 veya 2019 yılları Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda, KPSSP3 Lisans Puanı en az 60 olanlar adaylar MSB subay alımına başvuruda bulunabileceklerdir.

Başvurular MSB personel temin sayfasından yapılacaktır. E-devlet üzerinden giriş yapılarak başvuruda bulunacak adaylar daha sonra tercihte bulunduğu sınıfın çıktısı alıp saklamaları gerekmektedir.

Sağlık şartlarını da sağlayan ve mülakat ve fiziki yeterlilik testinden sonra güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanan adaylar TSK'da muvazzaf subay olarak istihdam edilecekler.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.