Mülakatta +-3 Puan Uygulaması Bilmecesi

Mülakatta +-3 Puan Uygulaması Bilmecesi

MEB tarafından mülakatlarda uygulanan +-3 puan uygulamasını, BİMER böyle bir uygulama olmadığı gerekçesi ile reddetmektedir. Sözlü Talimat Uygulamada Sorun Yaratıyor...

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alımı mülakatlarında komisyon üyelerinden adaylara +-3 puan verilmesini istemişti. Bu talimat yazılı olarak gönderilmek yerine sözlü olarak yapılmıştı. Bu talimat ile üyeler adaylara daha yüksek ve düşük puan verebilmektedir. Bu ise adaylar arasında eşitsizliklere sebep olmaktadır. Bakanlık ya bu talimatı için yönetmelik değişikliği yaparak yasal zemine kavuşturmalıdır ya da resmi bir yazı ile talimatı vermelidir. Aksi takdirde adaylar mağduriyetlerini soyut bir iddia üzerinden dillendirmek zorunda kalmaktadır. 

Mülakatlardaki +-3 puan uygulaması ile ilgili BİMER’e yapılan başvuruda cevaben, +-3 puan uygulamasının medyanın dillendirdiği ve gerçekliği olmayan bir iddia olduğu söylenmektedir. Bu konuda yalnızca ilgili resmi makamların yazılı açıklamalarının dikkate alınması ifade edilmektedir. Mülakatların yalnızca ilgili yönetmeliğe göre yapıldığı söylenmektedir. 

Bu cevap muhtemelen tüm ilgililere gönderilen standart bir cevaptır. MEB tarafından verilen talimatın hiçbir yasal zemini olmadığı gibi, yazılı olarak dahi belirtilmemiştir. Mülakatlarda böyle bir uygulama resmen görülmemektedir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.