OGM 1.146 Personel Alımı Yapacak! KPSS 60 Puan

OGM 1.146 Personel Alımı Yapacak! KPSS 60 Puan

OGM (Orman Genel Müdürlüğü) tarafından yayınlanan ilana göre toplam 1.146 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvurularda KPSS 60 puan şartı bulunuyor.

Başvuru Şartları; OGM (Orman Genel Müdürlüğü) uzun süredir personel alımı yapmaması nedeniyle eleştirilerin odağında yer alıyordu. Nihayetinde ise personel ilanı yayınlandı ve toplamda 1.146 personel alımı yapılacağı kararlaştırıldı. Adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde yer alan genel şartları sağlamaları gerekiyor. Kamu haklarından yoksun olmaması gereken adayların memuriyete engel bir ceza da almamış olması şartlar arasındadır.

Adaylar başvurdukları kadronun aradığı eğitim şartına göre ilgili KPSS 60 puan almaları gerekiyor. 36 yaşından gün almamış olan adaylar başvuruda bulunabilir. Diğer bazı unvanlar için özel şartlar da yer almaktadır. tüm şartları sağlayan adaylar başarılı olmaları halinde güvenlik soruşturmasından geçirileceklerdir. Soruşturma neticesi de olumlu olan adayların atamaları gerçekleştirilecektir.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Başvuru yapacak olan adaylar Orman Genel Müdürlüğü’nün işe alım sayfasından başvurularını yapabileceklerdir. Son başvuru tarihi ise 23 Eylül olarak belirlenmiştir. Başvuru internet üzerinden yapılacağı için saat 23.59’a kadar başvuru yapılabilecektir. Ancak başvuru süresinin uzatılması gibi bir durum olmayacağı ifade edildi.

İlan kapsamında büro personeli, destek personeli, avukat gibi statülerde gerçekleştirilecek. Bu kadroların gerektirdiği birtakım özel şartlar da bulunmaktadır. Adayların bu özel şartları sağlamaları gerekiyor aksi takdirde başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuru işlemleri için henüz ekran aktif hale getirilmedi. Dolayısıyla adaylar henüz başvuru yapamıyorlar. Başvurular başladığında yine sitemizden gelişmeleri takip edebilirsiniz. Bilindiği üzere Orman Bakanlığı uzuca bir süredir ilan yayınlamıyordu. Öyle ki bu sürenin iki yılı aştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Orman Bakanlığı bünyesinde memur olmak isteyen adaylar da bu sürenin sonunda bir ilan gelmesini son derece olumlu karşılasalar da ilandaki personel sayısının son derece az olduğunu dile getirdi. Ancak bu konuda herhangi bir değişikliğe gidilmesinin de beklenmediğini ifade etmek gerekir. Eğer bir değişiklik yapılacak olursa internet sitemizden de gerekli açıklamaları takip edebilirsiniz. Başvuru süreçlerinde yaşanacak gelişmeler ve izlenecek yollar da sitemizden sizlerle paylaşılmaya devam edecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum