Öğrenim Kredisini Ödeyemeyenler 300 Bine Yaklaştı

Öğrenim Kredisini Ödeyemeyenler 300 Bine Yaklaştı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yönelik olarak sorulan soru önergesinde öğrenim kredisi sebebiyle hacze maruz kalan kişilerin sayısı soruldu.

Geri Ödemeli Krediler 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilerin bursa sıcak baktığını ancak kredi almaktan çekindiklerini ifade etmişti. Öğrencilerin kredi almaktan çekinmemesi gerektiği de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ifade edilmişti. 
Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na soru önergesi veren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, bugüne kadar kaç kişinin öğrenim kredisi sebebiyle icra takibine maruz kaldığını sordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı da soru önergesine yanıt vererek toplam sayının 279 bin 897 olduğunu açıkladı. 

KYK tarafından verilen burslar da ise geri ödeme olmamaktadır. Ancak burslar sınırlı sayıda kişiye çıkmaktadır. Dolayısıyla öğrenciler de krediye yönelmektedir. Genç işsizliğin ülkemizde giderek daha da ciddi bir sorun olmaya başlaması da bu kredilerin geri ödemesini güçleştirmektedir. Kredi borçları taksitli bir şekilde geri ödenmektedir. Üstelik mezuniyet tarihinden sonra gençlerin iş bulabilmeleri için de belirli bir süre tanınmaktadır. 

Gençlere tanınan bu sürenin sonunda geri ödeme başlamaktadır. Eğer kişiler ödemeyi zamanında gerçekleştirmez ise bu durumda icra takibi başlatılmaktadır. İcra takibi sonucunda kişilerin maaşları var ise maaşlarından kesinti yapılmaktadır. Eğer yoksa üzerlerine kayıtlı taşınır ve taşınmaz mallara haciz gelmektedir. Bununla karşılaşmak istemeyen adayların borçlarını zamanında ödemeleri en doğrusu olacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.