Öğretmenler Sınavsız Yüksek Lisans Yapabilecek

Öğretmenler Sınavsız Yüksek Lisans Yapabilecek

İLKSAN ile Sakarya Üniversitesi arasında imzalanan bir protokol ile artık öğretmenler ücretsiz ve indirimli bir şekilde tezsiz yüksek lisans yapabilecekler. İndirimli Faydalanılacak...

İLKSAN üyesi olan öğretmenler bu protokol sayesinde hiçbir sınava girmeden uzaktan tezsiz yüksek lisans yapabilme imkanı elde edebilecekler. Ayrıca bu protokol gereği öğretmenlerden daha az ücret alımı gerçekleştirilecek. 

İndirimlerin miktarı %20 olarak belirlendi. Adaylardan herhangi bir ALES puanı da talep edilmeyecek. Başvuru sırasında sadece lisans not ortalamalarının kullanılması söz konusu olacak. 

4 Anabilim Dalı 
Bu protokolden faydalanabilecek öğretmenler 4 anabilim dalında eğitim alabilecekler. Bunlar önleyici rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, kariyer psikolojik danışmanlığı, eğitim yönetimi ve denetimi ile eğitim programları ve öğretimi olarak belirlendi. 

Bu protokol kapsamında ilk kayıtlar 2018-2019 eğitim öğretim dönemi için yapılabilecek. Bu protokolden faydalanabilecek kişi sayısı da bu dönemde belirlenmiş olacak. Ayrıca bu programlara başvururken belirli bir lisans mezuniyeti de aranmamaktadır. Adaylar herhangi bir lisans mezuniyetine sahip olabilirler sadece öğretmen olmaları yeterli olacaktır. 

İLKSAN daha birçok üniversite ile de görüşmelerini sürdürüyor. Bu kapsamda yapılacak yeni protokoller de olursa bunların da duyurusu yapılacaktır. Böylelikle öğretmenlerin kendilerini daha da çok geliştirmeleri sağlanmaktadır. Bu da doğal olarak öğrencilerin kaliteli bir şekilde yetişmelerine olanak tanıyacaktır. Ayrıca sürekli olarak kendisini yenileyen öğretmenlerin olması da ayrı bir sevinç kaynağıdır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.