OHAL Komisyonu Çalışma Süresi Uzatıldı

OHAL Komisyonu Çalışma Süresi Uzatıldı

OHAL döneminde alınan tedbirlere itiraz mercii olarak kurulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu görev süresi 1 yıl uzatıldı.

Başvuruların Yarısı Bitirilecek
OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kapatılan kurumlar ile kamu kurumlarından ihraç edilen personeller için kurulmuştu. Toplamda 125 binin üzerinde bireysel başvuru bulunurken kurumların da ciddi başvuruları bulunuyor. Komisyon tarafından yapılan son açıklamalarda 2018 yılının bitmesiyle başvuruların da yarısının biteceğini açıklamıştı. Buna göre 125 bin ihraç dosyasından 62 bin 500'ünün karara bağlanması bekleniyor. 

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme ile Komisyon'un görev süresi 1 yıl uzatıldı.15 Temmuz'un hemen ardından yapılan düzenlemelerden dahi halen karara bağlanmayanlar bulunuyor. 

OHAL Komisyonu kararları kabul ya da ret yönünde olmakta ve bunları resmi internet sayfasından takip edebilmek mümkün olmaktadır. YÖK gibi bazı kurumlar ise başvuru sonucu internet sayfasına düşmeden tercih almak için aramaktadırlar.

OHAL Komisyonu’nun görev alanına giren dosyalar OHAL'in sona ermesiyle birlikte kalmadı. Dolayısıyla sadece elinde olan dosyaları bitirdikten sonra Komisyon kapanacak. Eğer bu yıl da elindeki dosyaları bitiremez ise bu durumda 1 yıl daha uzatma hakkı bulunuyor. Ancak ayda 5 bin karar alındığını düşünecek olursak geriye kalan 60 bin dosya da bu sene içerisinde tamamlanmış olacaktır. Başvuru sonucu ret olanlar ise idare mahkemesi sürecine geçiş yapacak ve oradan gelecek kararları beklemeye başlayacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.