Okullar ve Restoranlar ne zaman Açılacak! İlk Muhtemel Tarih

Okullar ve Restoranlar ne zaman Açılacak! İlk Muhtemel Tarih

Korona virüs pandemisinin ülkemizde ilk görülmeye başladığı Mart ayından bugüne dek ülke genelinde okullarda, kamu kurumlarında ve hizmet sektöründe bazı kısıtlamalar uygulanmaktadır.

Gelinen aşamada, gerek uygulanan tedbirler sayesinde gerekse aşılama çalışmalarının başlamasıyla vakalarda yaşanan düşüşler sonrasında milyonlarca vatandaş özellikle okulların ve restoran kafe gibi yerlerin ne zaman açılacağı konusunda merakla olumlu bir haber beklemektedirler.

Cumhurbaşkanı açıklamıştı

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, kısıtlamalar ilgili şu ifadelere yer verdi: "Bu kazanımları korumak ve daha ileriye taşımak için 83 milyon hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor. Salgın tedbirlerinin, faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız, öğrencilerimiz, çalışanlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde yol açtığı sıkıntıları yakinen biliyoruz.

Tüm dünya ile birlikte bu soruna kalıcı bir çare bulana kadar hayatımızı, kendimizi salgından koruyacak tedbirlerle sürdürmeye mecburuz. Bu tedbirlerin en başında 'TAMAM' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe geliyor. Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır." demişti.

Sağlık Bakanlığından bir yetkili açıkladı

Aşılama sürecinin aktif bir şekilde devam ettiği Türkiye'de en çok merak edilen konulardan biri de kısıtlamaların ne zaman kalkacağı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı yetkilisi; "Ancak 50 milyon dozun tamamının bu sürede gelmesi halinde bu sayı 25 milyona kolaylıkla ulaşacak. Zaten Sinovac'tan gelen ile nüfusun bu kadarının, Biontech'ten gelecek 4,5 milyon ile de 2,25 milyonun daha aşılanması ile 27 milyon kişinin Mart ortasında aşılanması söz konusu.

15 Martta kısıtlamalar kalkıyor mu?

'Hedefimiz 15 Mart'ta bu sayıya ulaşmamız halinde yasakların büyük bölümünü kaldırmak, okulları ve restoranları açabilmek' Şubat 15 için ise kimse şu aşamada ciddi bir umut veremiyor." açıklamasında bulundu.

11 Milyon doz aşı bekleniyor

Açıklamanın devamında, "Çin' den gelecek yeni grup aşı ile ilgili hazırlıklar tamamlanmış; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 30 milyon doz aşının Mart'ın ilk haftasına kadar ulaşması bekleniyor. Ancak kesin bir süre verilmesi de pek mümkün görünmüyor. Çünkü Çin'de ortaya çıkan yeni salgından kaygı duyuluyor, buna karşın 11 milyon doz bekleniyor. Dolayısıyla bu hızda gidildiğinde ikinci doz aşılarla birlikte Mart'ın ortasında 15 milyon kişinin ikinci dozlarının bitmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum