Okullarda Yüz Yüze Belli Sınıflarda Yapılacak! Uzaktan Eğitim İnternet Sorunu

Okullarda Yüz Yüze Belli Sınıflarda Yapılacak! Uzaktan Eğitim İnternet Sorunu

Okullar yüz yüze 21 Eylül’de belirli sınıflar ila başlayacak. Uzaktan eğitimde 1 buçuk milyon öğrenci internet problemi yaşıyor. Ebeveynlerin sorun yaşayan bölgede kurulacak EBA tesislerini çocukları yönlendirmelerini konusu önem arz ediyor.

21 Eylül’de yüz yüze eğitim belli sınıflarda başlayacak. Uzaktan eğitim çalışmalarında sona gelindiğini aktardı. 1 buçuk milyon öğrencinin internet erişimi ile alakalı olarak sorun yaşadığını dile getiren Bakan EBA noktaları kuracağını duyurdu. Öğrencilerin bu erişim noktalarına taşınarak eğitimde geri kalmamaları sağlanacak. Ayrıca kendilerine setler verilerek aradaki fark giderilecek.

Bakan Selçuk 'Yüz yüze eğitime geçiş süreciyle ilgili bazı haberler yansıdı. Şu sınıflar başlayacak, sonra devam edecek şekilde. Dün de haberler vardı ama yalanlandı. Nasıl bir planlama süreci yürütüyor musunuz?" şeklinde sorulan soruya şu şekilde cevap verdi.

Bilim Kurulu üyelerine sorular soruluyor. Bizim de tavsiyelerini aldığımız bir kuruldan söz ediyoruz. Bu soruyu sorduğunuzda bunun çok net ve belirlenmiş bir cevabının aylar öncesinden olamayacağı, o günkü koşullara bağlı olarak sürekli bir değerlendirmeye muhatap olması gerektiği söyleniyor.

Diyelim ki biz üç sene önce, iki sene önce net olarak söylüyorduk. "Okullar şu tarihte açılacak" diyebiliyorduk ama bunun MEB'in tek karar alıp da söylemesi, diğer paydaşlarla işbirliği içinde alınabilecek karar olmasından dolayı mümkün değil.

Bizim internete erişimde bulundukları bölge itibariyle internet altyapısının olmaması... Çocuklarımızın erişiminde sorun var. Peki bu çocuklar 16 milyon çocuğun erişimiyle ilgili bir problem görülmüyor. Ama yaklaşık 1,5 milyon çocuğumuzun erişimiyle ilgili bir problemimiz var, bunu görüyoruz.

Peki bu çocuklara nasıl erişeceğiz? Bu tip durumda olan her bir çocuğumuza, 17 kitaptan oluşan özel bir set veriyoruz. Başka ne yapıyoruz? EBA destek noktası kurmaya başlıyoruz. Bu noktaları erişimde zorluk çeken çocukların bulundukları bölgede kuruyoruz. Onların taşımasını da üstleniyoruz, gezici EBA destek noktası da hazırlıyoruz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum