PMYO Öğrencisinin Okuldan Atılmasında 8 Yıl Sonra Karar Çıktı!

PMYO Öğrencisinin Okuldan Atılmasında 8 Yıl Sonra Karar Çıktı!

Hakkında yargılama yapıldığı için okuldan atılan PMYO öğrencisinin açtığı dava, 8 yıl sonra Danıştay tarafından karara bağlandı.

Danıştay’ı Zorlayan Olay

Bayburt PMYO’da öğrenim gören bir öğrenci, suç işlemek amacıyla örgüte üye olduğu iddiası ile yargılama geçirmektedir. Bu sebeple öğrenci okuldan atılmıştır ve işleme karşı dava açmıştır. 

-    Açılan davada Ankara 3. İdare Mahkemesi, beraat kararını nazara alarak kabul kararı vermiştir. 
-    Polis Akademisi kararı temyiz edince Danıştay 8. Dairesi yönetmelikte hüküm olduğu için yerel mahkeme kararını bozmuştur. 
-    İdare mahkemesi ise Danıştay’ın kararına karşı direnme kararı vermiştir.
-    Israr edilen karar Danıştay İdari Dava Daireleri önüne gelmiş ve burada Danıştay haklı bulunarak yerel mahkemenin direnme kararı bozulmuştur. 
-    Bu gelişme üzerine yerel mahkemeye gelen dosyada ret kararı verilerek, öğrencilikten çıkarma işlemi hukuka uygun bulunmuştur. 
-    Yeniden temyiz edilen karar Danıştay 8. Dairesine gitmiştir. Danıştay İDDK işin esasına girerek bozma kararı verdiği için yerel mahkemenin ret kararı bozulmuştur. 
-    Dosya tekrar yerel mahkemeye gelmiş ve mahkeme bozma kararına uymayarak Danıştay İDDK kararında ısrar etmiştir. Tekrar İDDK önüne gelen dosyada okuldan atılma işlemi onaylanmıştır.

Tüm bu 8 yıllık süreçte öğrenci beraat etmiş ve okuldan atılmasına sebep olan hüküm de yönetmelik değişikliği ile kaldırılmıştır. Ancak öğrencinin okuldan atılma kararı 8 yıl sonra onanmıştır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.