POMEM ve PMYO Eğitim Sonu Mülakat Sonuçları Açıklandı

POMEM ve PMYO Eğitim Sonu Mülakat Sonuçları Açıklandı

Polis Akademisi bünyesinde polis adayı yetiştiren POMEM ve PMYO’ların 6 Mart tarihinde yapılan eğitim sonu sınav sonuçları açıklandı.

Sorgulama Ekranı 
POMEM ve PMYO’larda eğitim alan polis adaylarının mesleğe başlayabilmeleri için eğitim sonu sözlü sınav gerçekleştirildi. Bu sınavdan başarılı bir şekilde geçen adaylar polis olabilecekler. 6 Mart tarihinde gerçekleştirilen bu sınavın sonuçlarının açıklandığı ise Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyuruldu.

POMEM ve PMYO sınav sonuçları öğrenmek isteyen adaylar haberimizin altında yer alan linke tıklayarak sonuçlarını öğrenebilirler. Sonuçları görebilmek için TC kimlik numarası ve E-Devlet şifresi gereklidir. Tüm herkesin sonuçları yayınlanmayıp bunun yerine her bir aday kendisi görüntülemektedir. 

Sonuçların açıklanmasının ardından sınavı başarıyla geçen adaylar kura töreni için sabırsızlıkla bekleyecekler. Bu kapsamda adaylar bir süre daha bekleyecekler. Ardından silahlarını ve kimliklerini alarak atandıkları yerde görevlerine başlayacaklar. Aynı il içerisine atanan kişiler başlamalarını derhal yapacaklar iken farklı ile atananlar için 15 günlük süre tanınmaktadır. 

Ayrıca adaylar bu sınavlar birlikte bir kez daha güvenlik soruşturmasından geçirilmektedirler. Böylelikle milli güvenliğe tehdit oluşturan yapılar ile herhangi bir irtibat ya da iltisakının olup olmadığı tespit edilmektedir. İşte tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra adaylar polis memuru olarak göreve başlamaktadırlar. Atanacakları şubeler ise il emniyetleri tarafından belirlenmektedir. 

PMYO ve POMEM sınav sonuçları öğrenmek için Polis Akademisi Başkanlığı'nın sayfasını ziyaret etmelisiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.