PTT'de Postacı ve Gişe Görevlisi İçin Bölüm Şartı Kaldırıldı

PTT'de Postacı ve Gişe Görevlisi İçin Bölüm Şartı Kaldırıldı

19 Kasım 2019 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ile Posta Ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Yönetmeliği yayımlandı.

19 Kasım 2019 günü ve 30953 sayılı Resmi Gazete ile Posta Ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Yönetmeliği değiştirildi.

Yayımlanan yeni yönetmelik ile bölüm şartları yeniden düzenlendi. Toplam 11 unvanda alınacak personeller için başvuru şartlarından en önemlisi olan mezuniyet şartında önemli değişiklik yapıldı.

Yapılan düzenlemede en çok tercih edilen unvanlar gişe ve büro görevlisinin yanı sıra postacı unvanında mezuniyet şartlarında önemli düzenleme yapıldı.

Önemli Değişiklikler

Yapılan düzenleme ile Postacı unvanı için boy kile endeksi yeninden belirlendi. Gişe ve büro görevlisi ile Postacı unvanı için yazılı ve sözlü puan ortalaması 60 puan; diğer unvanlarda ise en az 70 puan alanlar başarılı olabilecek.

Postacı Firma Personeli için herhangi bir önlisans mezunu olmak şartı aranacak. Gişe ve Büro Görevlisi firma personeli alımı için herhangi bir lisans mezunu olmak şartı aranacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum