Sağlık Bakanlığı 5180 sınavsız kamu personeli alım ilanları

Sağlık Bakanlığı 5180 sınavsız kamu personeli alım ilanları

Kamu personeli alımları dahilinde yayımlanan bakanlık personel alımları başvuru süreçleri devam ediyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan 5180 kişilik kamu personeli istihdamı için başvuru kılavuzları yayımlandı.

Türkiye genelinde kamu görevlisi olarak istihdam edilmek isteyen binlerce vatandaş için önem arz eden bakanlık kamu personeli alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Başvuru kılavuzları da yayımlanan alımlar için başvuru süreci devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımları

2020 kamu personeli alımları dahilinde yayımlanan Sağlık Bakanlığı memur alımları duyurularınca ilan edilen bilgilere göre; iki farklı başvuru kılavuzu yayımlandı. Söz konusu iki duyuruda toplam 5180 kamu personelinin istihdam edileceği ilan edildi.

Unvan ve Kontenjan Bilgileri

Toplamda 5180 kişilik kontenjan ayrılan bakanlık personel alımları için öncelikli olarak 3 bin kişilik başvuru kılavuzu yayımlandı. 3 bin kişilik başvuru kılavuzu dahilinde ilan edilen unvan ve kontenjan bilgilerine göre; 8 Diyetisyen, 60 Ebe, 8 Fizyoterapist, 1929 Hemşire, 8 Psikolog, 8 Sosyal Çalışmacı unvanı ile istihdamların gerçekleştirileceği ilan edildi.

Ayrıca ilgili alımlar dahilinde; 100 Anestezi, 17 Diyaliz, 24 Eczane, 48 Laboratuvar, 14 Patolojik Anatomi, 175 Röntgen, 228 Tıbbi Sekreter unvanının yanı sıra lise düzeyinde hemşire alımları için de 373 kişilik kontenjan ayrıldı.

2180 Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yayımlanan bir diğer ilan olan ve toplamda 2180 kişilik kamu personeli alımı yapılacağını ilan eden başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre; adayların başvuru yapabileceği unvanlar olarak; Sağlık Memuru (Diş Protezi), Sağlık Memuru (Ortopedi), Sağlık Teknikeri (Ağız ve Diş Sağlığı), Sağlık Teknikeri (Diş  Protezi), Sağlık Teknikeri (Fizik Tedavi), Sağlık Teknikeri (Ortopedi), Sağlık Teknikeri (Patolojik Anatomi), Sağlık Teknikeri (Laboratuvar), Laborant, Ebe ve Hemşire unvanlarına dair alımlar yapılacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum