Sağlık Bakanlığı Eş Durumu Tayin İçim 2 Ayrı Duyuru Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı Eş Durumu Tayin İçim 2 Ayrı Duyuru Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşmeli personellerin eş durumu nakli için 2 ayrı duyuru yayımlandı.

Kura İlanı Yayımlandı
2019 yılı 2. Dönem Sağlık Bakanlığı sözleşmeli sağlık personelinin eş durumu nedeniyle yer değişikliği kurası ilan metni yayımlandı. 663 sayılı KHK 45/A kapsamında istihdam edilen sözleşmeli sağlık personellerinin aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği başvuruları alınacaktır. 22-26 Temmuz 2019 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde yer alan Personel Bilgi Sistemi üzerinden tercihler yapılacaktır. Boş olan sözleşmeli personel kadroları da bu sistem üzerinden ilan edilmiştir. 

Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme talebi uygun görülenler boş pozisyonları tercih edebilecektir. Çekilen noter kurası ile boş kadrolara yerleştirme yapılacaktır. Böylece aile birliğinin sağlanması için eş durumu tayin imkanı tanınacaktır. 

Eş Durumundan Tayin Hakkı
Aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değişikliği yapmak isteyen personel, bulunduğu yerde en az 1 yıl görev yapmış olmalıdır. Eşini görev yaptığı ilde aynı unvan ve nitelikte boş kadro olmalıdır. Personelin eşi de Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların personeli olmalıdır. Kuraya başvuran personel 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4/B kapsamında istihdam edilmiyor olmalıdır. 

Şu kişiler eşinin görev yaptığı ildeki aynı unvan ve nitelikteki boş pozisyonlara yer değişikliği talebinde bulunabileceklerdir:
•    Sağlık Bakanlığı veya bağlı kuruluşu personeli olan ve engel durumu olan personeller,
•    İlgili mevzuat gereği yer değiştirmesi mümkün olmayan ve başka yerde kurumun teşkilatı olmayan kadrolu personeller,
•    Zorunlu yer değiştirmeye tabi ve kadrolu olan TSK, mülki idare amirliği, jandarma, emniyet, MİT, sahil güvenlik personeli olan ya da hakim ve savcı olan kişiler, 
•    Eşi kadrolu kamu personeli olan ve eşinin engel durumu olan personeller yer değişikliği isteyebilecektir.

Yer Değiştirme Esasları
Koşullarda aranan 1 yıllık hizmet süresinin hesaplanmasında 14 Eylül 2019 tarihi baz alınacaktır. Bu tarihe kadar 1 yıllık fiili çalışma olması gerekir. İzin süreleri, hafta sonu ve resmi tatil günleri de fiilen çalışmaya sayılacaktır. Yer değiştirme için başvuru yapan adaylar 31 Temmuz 2019 tarihi saat 18.00’a kadar istenen belgeleri teslim etmelidir. Sağlık Bakanlığı evrak birimine APS ya da özel kargo ile gönderilebileceği gibi elden de teslim edilebilir. Adaylar başvurularının ulaşıp ulaşmadığını PBS üzerinden takip edebilirler. Başvuru durumu burada belirtilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanların başvurusu iptal edilir ve haklarında suç duyurusunda bulunulur. 

Uygun görülmeyen başvurular kabul edilmeyecektir. Ret gerekçesi ile birlikte adaylara tebligat yapılacaktır. Adaylar elektronik ortamdan itiraz edebilecektir. Başvurusu kabul edilen kişiler ise listelenerek ilan edilecektir. Kura tarihi ve saati 9 Ağustos Cumartesi günü ilan edilecektir. Kurada adı çıkan adaylar yer değiştirme yapabilecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.