Sağlık Personeline Ek Ödemenin Fazla Olduğu Yeni Sistem

Sağlık Personeline Ek Ödemenin Fazla Olduğu Yeni Sistem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık personeli için düşündükleri için yeni sistemin ayrıntılarından bahsetti.

Performans Sistemi Geliyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Afyonkarahisar’da sağlık personeli sorularını yanıtladı. Hemşirelere 3600 ek gösterge ve sağlık çalışanlarına ek ödeme konuları öne çıkan başlıklar oldu. Bakan Koca yeni dönemde yapacakları yenilikleri de burada açıkladı. Bundan sonra sağlık sektöründe daha çok riskli, nöbeti olan ve özellikli hizmetlerde ek ödemenin daha çok olduğu bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Yani yeni sistemde performansa dayalı çalışma yapılacak. 

Ek ödeme müjdesi veren Bakan Koca, daha önce Cumhurbaşkanının da açıkladığı gibi ek ödeme için çalışmalara devam edildiğini belirtti. Bu çalışmanın seçim sonunda netleşeceğini söyledi. 

Kimlerin Ek Ödemesi Artacak?
Ek ödeme sistemin performans odaklı olduğunu hatırlatan Bakan Koca, bu sistemin eskiden hasta yoğunluğu için uygulandığını belirtti. Hasta yoğunluğunda sağlık çalışanları daha çok hastaya bakmaları için ek ödemelerle teşvik ediliyordu. Yeni dönemde benimsenecek olan sistemin bundan farklı olacağını açıkladı. Teşvik amaçlı olarak değil riskli görevlerde bulunan, nöbet tutan ve özellikli hizmetleri yerine getiren sağlık çalışanlarına ek ödemenin fazlalaştırılacağını açıkladı. Öncelikli hedefin hasta memnuniyetini sağlamak olacağı bir performans sistemi getirilecek. 

Bakan Koca yeni sistemi temel hatları ile açıklasa da, asıl ayrıntılar seçimden sonra sistemin hayata geçmesi ile belli olacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.