Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı İkinci Kez İptal Edildi

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı İkinci Kez İptal Edildi

26 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen Sayıştay denetçi yardımcısı adaylığı eleme sınavı Esenboğa ayağı iptal edilmişti. Şimdi ise 12 Ağustos tarihinde tekrarlanan sınav iptal edildi.

Fırsat Eşitliğine Aykırılık
26 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen sınavın iptal edilmesinin ardından tekrarlanmasına karar verilmişti. Bunun ardından 12 Ağustos 2018 tarihinde yeniden sınav yapıldı. Sınav sonucuna göre 226. Sırada yer alan ve 1 kişi ile sıralamaya girmeyi kaçıran aday sınavı yargıya taşıdı. Aday, soruların erişime açılması ile ilgili olarak iddialarını ileri sürdü. Soruların erişime açılarak farklı oturumlarda sınava giren kimselerin de sınava girmelerinin sağlandığı ve bu şekilde fırsat eşitliğinin ihlal edildiği iddia edildi. 

Mahkeme söz konusu iddiaları değerlendirdi ve davacıyı haklı buldu. Fırsat eşitliğinin ihlal edildiği ve bu ihlal olmasa idi sıralamaların daha farklı olabileceğinin düşünüldüğü gerekçesiyle sınavın iptaline karar verdi. Böylelikle sınav ikinci defa iptal edilmiş oldu. 

10 Ekim 2018 tarihinde verilen bu karar Danıştay aşamasına da taşınabilecektir. Danıştay’ın vereceği karar sonrası hüküm kesinleşecektir. Eğer Danıştay’a itiraz edilmez ise bu durumda da karar kesinleşecektir. Adeta Arap saçına dönen bu sınava giren adaylar da yeniden sınav stresi yaşamak durumunda kalacaklar. Sınav konusunda yaşanan belirsizlikler ve sürekli olarak gecikmesi de adayların hayatını olumsuz etkileyecektir. Umarız en kısa süre içerisinde bu sorunlar giderilir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.