SGK Borcu Olan Vatandaşlara Müjde, Hizmetler Ücretsiz Olacak

SGK Borcu Olan Vatandaşlara Müjde, Hizmetler Ücretsiz Olacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dahilinde sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşlar için yeni bir müjdeli karar yayımlandı.

Milyonlarca vatandaşın hemen her gün takip etmek zorunda kaldığı ve ilgili hizmetlerden faydalanamadıkları için de borçlu oldukları dönemlerin toplamında dolayı mağduriyet yaşadıkları SGK Prim Borcu kapsamında yeni bir karar alındı.

SGK Borcu Olanlar Ücretsiz Faydalanabilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu olan SGK’ya prim borcu olan vatandaşlar için müjdeli haber yayımlandı. Son alınan karara göre vatandaşlar, borçlu oldukları dönemde faydalanamadıkları sağlık hizmetlerinden bundan sonraki dönemde ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Karar Resmi Gazete’de

SGK Prim Borcu olan vatandaşlar için alınan yeni karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı ve ilgili çalışmadan çıkan uygulama kararı da resmen yürürlüğe girmiş oldu.

Sağlık Aktivasyon Durumum Açık mı?

Sağlık Aktivasyonu ile ilgili bilgileri öğrenmek için artık kurum ve müdürlüklere gitmek zorunda kalmayan vatandaşlar, , SGK’nın resmî internet sitesinden E-SGK sekmesine girerek işlem yapabiliyorlar. Sonraki adımlarda sırası ile E-Hizmetler, Provizyon Sorgulama bölümlerine erişen vatandaşların kişisel bilgileri ile birlikte yaptıkları giriş sonrasında sağlık aktivasyon durumlarını görmeleri mümkün olmaktadır.

Son gün 31 Aralık 2019

SGK Prim Borcu ile ilgili alınan kararın bu yılın son tarihi olan 31 Aralık 2019 tarihine kadar geçerli olacağı ilan edildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.