Sigorta Hizmet Dökümünde Harf Olanlar Emekli Olamıyor, Dikkat

Sigorta Hizmet Dökümünde Harf Olanlar Emekli Olamıyor, Dikkat

Emekli olmak için son dönemde sigorta hizmet dökümünü inceleyen vatandaşlar listede harf görebiliyor, bu durum emeklilik kaybına sebep olabiliyor! Detaylar haberimizde…

Milyonlarca vatandaş, aktif çalışma hayatlarını sonlandırmadan önce tek hayali olarak belirledikleri emekli olabilmek durumu için birçok inceleme, tetkik ve analiz yapıyor. Bu aşamada ise sorunlar ile karşılaşmak mümkün oluyor.

Vatandaşlar Endişe Ediyor

Son dönemde sıklıkla şikayetlerin artması üzerine cevabı aranan sorular listesine giren ve sigorta hizmet dökümü listesinde yer aldığı gözlemlenen harfler ile ilgili olarak sıkıntılı bir sürecin başlaması olası görünüyor.

Şirketlere Şerh Düşülüyor

Sigorta hizmet dökümünde yer alan ve yapılan hizmetlerin karşılığında belirli harfler ile gösterilen durumlardan dolayı, emeklilik için İŞKUR ve devlet tarafından şerh konuluyor.

3 Farklı Harf ile Tanımlanıyor

Söz konusu şerhler ise üç farklı harf ile gösteriliyor ve “S”, “Ş”, “K” ve harfleri ile işlem yapılabiliyor. Bu harfler, hizmeti sağlayan işyerinin hüviyeti hakkında konulan şerheler olup; İŞYERİ İÇİN Sahte (S), Şüpheli (Ş) ve Kontrollü İşyeri (K) olarak tanımlanıyor.

Emeklilik Hakkı Kaybedilebilir

Bu durumda hizmet vermeden sigortalı olarak emeklilik hakkı kazanmaya çalışan veya şirketin usulsüz faaliyetlerinde yer almış olan vatandaşlar için primler yatsa dahi konu usulsüz olduğu için emeklilik hakkı lağvediliyor. Fakat vatandaş bilmeden böyle bir durumun içinde ise ve prim günlerinde çalıştığı yapılan incelemeler sonucunda tespit edilmiş ise bu durumda vatandaş mağdur edilmiyor ve emekliliğe hak kazanmış oluyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.