Sistemde Fotoğrafı Olmayan Adaylar Dikkat! KPSS Başvuruları Sona Eriyor

Sistemde Fotoğrafı Olmayan Adaylar Dikkat! KPSS Başvuruları Sona Eriyor

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için başvuru yapacak olan adaylar dikkat! 2020 KPSS başvuruları bugün sona eriyor. Birçok adayın ÖSYM sistemi üzerinde güncel fotoğrafı bulunmuyor! Bu şartlarda başvuru yapamayacak adaylara uyarı geldi. Detaylar haberim

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi usuller dahilinde gerçekleştirilen sınavlar ve başvuru süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. ÖSYM 2020 KPSS başvuruları için fotoğraf uyarısı yapıldı!

KPSS Başvuru Süreci

2020 KPSS sınavına katılım göstererek kamu personeli olabilmek için en kritik dönemeçte olumlu skorlar almaya çalışacak olan vatandaşların sistem üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. 

Online olarak ÖSYM resmi internet sayfasından yapılacak olan başvurular için öncelikli olarak adayların başvuru ekranına giriş yapmaları ve ilgili sekmelerin açılabilmesi için 2020 KPSS sınavına yönelik başvuru ücretlerini sistem üzerinden yatırmaları şartı bulunmaktadır.

Sınav başvuru ücretini yatıran adaylar bundan sonraki süreçte ÖSYM resmi internet sayfasında aktif olan 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuru butonuna tıklayarak kişisel bilgileri ve tercihleri dahilinde işlemlerini yapabileceklerdir.

Sınav başvuru ücreti için 80 TL ödeme yapması gerektiği belirtilen adayların ÖSYM tarafından açıklanan bir durum karşısında mağduriyet yaşayabilecekleri ve gerekli işlemler için başvuruların son gününde daha dikkatli olmaları gerektiği beyan edildi.

Adaylara Fotoğraf Uyarısı!

2020 KPSS sınavına başvuru yapmak için işlemlerin çeşitli sebeplerle son güne bırakmış olan adayların 13 Temmuz 2020 gün sonuna kadar işlemlerini yapmaları gerekmektedir. konu ile ilgili bilgi sahibi olmayan vatandaşlar ise bu süreçte ÖSYM resmi sisteminde yer alan fotoğrafların güncelliği konusunda sorun yaşayabilmektedir.

ÖSYM sisteminde güncel ve geçerli bir fotoğrafa sahip olması talep edilen adayların sistemde yüklü zannettikleri fotoğrafları teyit etmesi ve işlemlerini buna göre yapması gerekmektedir.

Fotoğrafı Güncel Olmayan Adaylar Ne Yapmalı?

Başvuru sistemi online sistem üzerinden devam ederken; ÖSYM sisteminde var olan fotoğrafın güncelliğini yitirmesi durumunda adaylar online başvuru yapamamaktadır. Söz konusu durumlarda adaylar en yakın ÖSYM şubesi veya işlemler üzerinde yetkili olan okul müdürlüklerine başvuru yaparak fotoğraf çektirip başvuru işlemlerini tamamlayabileceklerdir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum