Sivil Memurlar Artık İçtimaya Alınmayacak

Sivil Memurlar Artık İçtimaya Alınmayacak

Askeriyede görev yapan sivil memurların içtimaya alınması uygulaması KDK’nın aldığı tavsiye kararı sonrasında iptal edildi.

O Uygulama Kaldırıldı
Diyarbakır’da bir askeri birlikte görev yapan sivil memur kendilerinin içtimaya alınmalarının Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle ombudsmana başvurdu. Kamu Denetçiliği Kurumu ise yaptığı incelemeler neticesinde başvurucuyu haklı buldu ve içtimanın kaldırılması yönünde bir tavsiye kararında bulundu. Bu tavsiye kararı Milli Savunma Bakanlığı’na iletildi. Bakanlık ile kurum arasında gerçekleşen yazışmaların neticesinde Bakanlık içtimanın kaldırılması yönünde karar verdi. 

Mesleğe Katkısı Yok 
İçtimanın kaldırılması yönünde alınan kararda ateşleyici rol oynayan sivil memur,  yapılan içtimanın mesleki gelişimlerine herhangi bir katkı sunmadığını ifade etti. Ayrıca yaşlılar ve kadınlar için bu tür bir uygulamanın küçük düşürücü olduğu da ifade edildi. 

Başvuruda belirtilen hususlardan birisi de yeni göreve başlayan askerler ile içtimaya katılmanın kazalara ortam hazırlayabileceği de ifade edildi. Bu nedenle son derece dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiği aktarıldı. 

Diğer kamu kurumlarının hiçbirinde böylesi bir uygulamanın olmaması da TSK’daki sivil memurların farklı bir uygulamaya tabi olduklarını göstermektedir. Bu da devlet memurları arasında eşitsizliğe ve adaletsizliğe neden olmaktadır. KDK’nın kararı sonrası MSB’nin aldığı iptal kararı son derece önemlidir. Ayrıca herhangi bir dava süreci yaşanmadan bu aşamaya gelinmiş olması da zaman kazanılması bakımından son derece önemlidir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.