Son Dakika! Bakan Koca Normalleşmeye Yakın ve Uzak İlleri Açıkladı

Son Dakika! Bakan Koca Normalleşmeye Yakın ve Uzak İlleri Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Hangi illerde vaka sayıları arttı, hangi illerde azaldı? işte haftalık verilere göre normalleşme sürecinden ilk etkilenecek iller.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika açıklamasında normalleşme sürecine dair illerin detayını da verdi. İşte normalleşme sürecinden ilk etkilenecek illere dair detaylar açıklandı.

Bilindiği üzere Mart ayı itibarıyla normalleşme sürecinin ilk adımı atılacak ve kafe ile restoranlara dair il gelişme hayata geçirilecek. Aşağıdaki listede yer alan iller de bu süreçten en fazla etkilenecek iller olarak açıklandı. İşte vaka sayısı en çok artan ve azalan illerin tam listesi:

Vaka Sayısı En Çok Artan 5 İl

Geçen haftaya göre 1 haftada 100.000 nüfusta görülen vaka sayısı en çok artan 5 ilimiz: Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale.

Vaka Sayısı En Çok Azalan 5 İl

En çok azalan illerimiz ise Bitlis, Mardin, Kastamonu, Yalova ve Bingöl. Tedbir ve kısıtlamalara uyum aşı ile birlikte en büyük gücümüz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre "yerinde karar" dönemine geçiyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek salgınla mücadelede mevcut durumu ve yürütülen çalışmaları değerlendirdiklerini belirterek, "Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre "yerinde karar" dönemine geçiyoruz" dedi. Bakan Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda.

Salgın yönetiminde "yerinde karar" döneminde olduğumuzdan geçen hafta söz etmiştim. Yerinde alınacak kararlara esas olması amacıyla bir haftalık toplam vaka sayılarının nüfusa oranlı olarak illerimizdeki durumunu gösteren haritayı yayımladık. Bu verileri her hafta düzenli olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Daha detaylı göstergelere ilişkin çalışmalar da yapılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Bakan Koca, "Ülkemizde tedbirlere ve kısıtlamalara uyumun etkisini hep birlikte gördük. Ancak vaka sayılarında ülke genelinde son dönemde 7-8 bin bandında bir sıkışma söz konusudur. Her gün ne yazık ki hala 100'e yakın vatandaşımızı bu hastalık sebebiyle kaybediyoruz. Normal hayatımıza dönmek için vaka sayılarını önemli ölçüde azaltmak mecburiyetindeyiz. Ülkemizde de görülen mutasyonlara karşı etkin bir çalışma yürütüyoruz. Buna rağmen bazı mutasyon türlerinin bulaşma oranı çok daha yüksek.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum