Son Dakika... Cumhurbaşkanı Talimat Verdi Bakan Açıkladı! Sokağa Çıkmak Yasak

Son Dakika... Cumhurbaşkanı Talimat Verdi Bakan Açıkladı! Sokağa Çıkmak Yasak

Son dakika: Erdoğan talimat verdi! Flaş LGS ve YKS kararı açıklandı. Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın LGS ve YKS günlerinde sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yön

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı ile sokağa çıkmak yasak. Önümüzdeki hafta sonu 20 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek LGS ve 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek YKS'nin olduğu saatlerde sınırlı bir şekilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi.

Bakan Koca sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı son dakika açıklamada, "LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler." ifadelerini kullandı.

LGS ve YKS Sınav Saatleri;

LGS: 20 Haziran Cumartesi günü tüm yurt genelinde yapılacak LGS sınavında birinci oturum 09.30'da başlayacak. LGS ikinci oturum sınavı ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturum 75 dakika, ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacak.

YKS: ÖSYM'nin yayımladığı takvime göre, 2020 YKS sınavları 27-28 Haziran'da gerçekleştirilecek.

2020-YKS 1. Oturum (TYT): 27 Haziran 2020 Cumartesi 10.15

2020-YKS 2. Oturum (AYT): 28 Haziran 2020 Pazar 10.15

2020-YKS 3. Oturum (YDT): 28 Haziran 2020 Pazar 15.45

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.