Sözleşme Töreninde Kadro Alamayan Taşeronlar Hatırlandı Enflasyonun Altında!

Sözleşme Töreninde Kadro Alamayan Taşeronlar Hatırlandı Enflasyonun Altında!

“Emekçiler Sizi Unutmayacak" Genel-İş Sendikası ile Beşiktaş Belediyesi arasında imzalanan sözleşme neticesinde belediyede çalışan işçilere yeni kazanımlar elde edildi.

Beşiktaş Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşmede işçiler lehine pek çok düzenleme yer aldı. İşçilerin haftalık çalışma saatleri 5 saat indirilirken yıllık ödenecek tediye miktarları da artırıldı.Toplu iş sözleşmesinin imza töreninde işçiler sözleşmeden duydukları memnuniyeti açtıkları pankartlarla

dile getirdiler. Belediye başkanına hitaben emekçiler sizi unutmayacak pankartları açan işçilere karşın Beşiktaş Belediye Başkanı da emekçileri unutmayacağını belirtti. 

Genel-İş Sendikası Genel Başkanı olarak görev yapan Remzi Çalışkan ise imza töreninde kadro alamayan taşeron işçilere değindi. Çalışkan, taşeron işçilerin kadroya alınmamasını büyük bir garabet olarak değerlendirdi ve büyük hata yapıldığını aktardı. Ayrıca yüksek enflasyonların söz konusu olduğu bir dönemde %4+4 oranında zam yapılmasının da komik olduğunu dile getirdi. 

Nitekim asgari ücretli çalışanlara %26 oranında zam yapılmış ancak taşeron işçilere %4 oranında zam yapılmıştı. Durum böyle olunca taşeron işçilerin maaşları asgari ücretin dahi altında kalmış ardından seyyanen yapılan zamlar ile birlikte maaşlar asgari ücret seviyesine çekilmişti. Dolayısıyla taşeron işçilere enflasyon oranının altında verilen zam sembolik olmaktan öteye geçemeyecektir. 2020 yılı itibariyle bu konu hakkında yeni bir adım atılması ve zam oranlarının artırılması bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum