Sözleşmeli Öğretmenlerin Eş Durumu İçin Yusuf Tekin’den Açıklama

Sözleşmeli Öğretmenlerin Eş Durumu İçin Yusuf Tekin’den Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin sözleşmeli öğretmenlerin aile bütünlüğüne dayalı eş durumu ataması için açıklamalarda bulundu.

Sözleşmeli Öğretmenlik Devam Edecek
MEB müsteşarı Yusuf Tekin özel bir haber kanalına konuk olarak açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada öğretmenlerin sorduğu sorular da Tekin’e yöneltildi. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya Tekin uygulamanın devam edeceğini söyledi. Çünkü bu öğretmenlerin bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Sözleşmeli öğretmen atanan bölgede diğer şartlarda bir öğretmenin durma süresinin 10-11 ay olduğunu söyledi. Hâlbuki öğrencilerin sürekli öğretmene ihtiyacı olduğunu belirtti. Bunu da sözleşmeli öğretmenlerle sağladıklarını söyleyen Tekin, eğitimin kalitesinin arttırılması için gerekli olduğunu ifade etti. 

Sözleşmeli Öğretmenin Eş Durumu
Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte öğretmenler için tayin maratonu da başladı. Ağustos 2018 özür atamaları ile başta eş durumu olmak üzere sağlık, eğitim gibi özürlerle atama tercihleri yapılacak. Ancak bu tayin fırsatları sözleşmeli öğretmenler için sağlanmıyor. 

Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu da Tekin’e en çok sorulan sorulardandı. Tekin sözleşmeli öğretmenlere karı koca öğretmen olmaları haricinde eş durumu hakkı verilmediğini hatırlattı. Eşlerin her ikisinin öğretmen olması durumunda ise ihtiyacın fazla olduğu yerde aile bütünlüğünün sağlanacağını söyledi. 

Tekin bu açıklamaları ile sözleşmeli öğretmenlerin beklediği eş durumu tayini hakkında bir değişiklik olmadığını ve uygulamaya aynen devam edileceğini aktarmış oldu.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.