Sözleşmeli Personellerin Kadroya Alınması İçin Kanun Teklifi Verildi

Sözleşmeli Personellerin Kadroya Alınması İçin Kanun Teklifi Verildi

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kamuda sözleşmeli statüde çalışan 40 bin personelin kadroya geçirilmesi için yasa teklifi hazırladı ve Meclis’e sundu.

Kurum Ayrımı Yapılmayacak
Tanrıkulu tarafından verilen kanun teklifine göre 4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personeller tamamı kurum ayrımı gözetmeksizin kadroya geçirilecek. Böylelikle sayıları 40 bini bulan personel bu düzenlemeden istifade edebilecek.

Ayrıca kanunun yasalaşması durumunda 25 Haziran 2013 tarihinden sonra işe başlayanların bu düzenlemeden istifade edebileceklerini de belirtmek gerekir. Düzenlemeden faydalanabilmek için yazılı başvuru yapılması gerektiği de özellikle belirtilmiştir.

Oylamaya Sunulacak
Tanrıkulu tarafından verilen bu kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda oylamaya sunulacak. Eğer oyların çoğunluğunu alırsa bu durumda yasalaşacak ve ardından da resmi gazetede yayınlanacak. Yayınlandığı tarihte yürürlüğe girecek olan bu kanundan ilgili kişiler anında faydalanabilecektir.

Ancak bu düzenlemenin Meclis’ten geçmesi için CHP’nin yeteri kadar çoğunluğu bulunmamaktadır. Bu sebeple de diğer partilerin desteği gerekmektedir. Ancak hali hazırda hiçbir partiden bu yönde bir irade açıklaması gelmediğini de ifade etmek gerekir. Toplantıya katılanların olumlu yönde oy kullanması söz konusu olursa bu durumda da teklif yasalaşabilecektir.

Pek çok kişinin iş güvencesi için beklediği bu kararın akıbetini sitemizden en doğru ve en hızlı şekilde takip edebilirsiniz. Konu ile ilgili yetkililerden gelecek açıklamalar da sitemizden anında sizlere bildirilecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.