Sürücülerin Haberi Olmadan KGYS ile Trafik Cezaları Kesiliyor

Sürücülerin Haberi Olmadan KGYS ile Trafik Cezaları Kesiliyor

Trafikte gerçekleştirilen kanunsuzlukların tespit edilmesinde merkezi sistemin ve teknolojik cihazların aktif kullanmasına daha fazla yer veriliyor ve sürücülerden habersiz her gün binlerce ceza kesiliyor.

Türkiye’nin başlıca sorunlarından olan trafik konusu ile ilgili olarak hem yoğunluk hem de trafik akışı içerisinde bu yoğunluk varken kural ihlalleri ile hayati tehlikelerin arttırılması konusunda önlem alabilmek için yeni çalışmalar yapılıyor.

Şuan için her şehirde uygulaması tam anlamı ile faaliyete geçmese de, kullanımlarına başlanan şehirlerde sürücülerin haberi olmadan ve herhangi bir trafik polisi veya görevli ile muhatap olmadan kesilen cezaların sayısı ise her geçen gün artıyor.

Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi (KGYS) olarak hayata geçirilen ve faaliyetlerine başlanan takip ceza sistemi ile merkezi kontrol ve bilgisayar mekanizmaları ile trafik ceza işlemleri sayısında yaşanan artış dikkat çekiyor.

Söz konusu sistem şuan için Yalova gibi kentlerde uygulanmakta olup ilerleyen süreçte Türkiye genelinde aktif şekilde kullanılması planlanan bir sistem haline gelmiş durumda.

Görevliler, herhangi bir saha çalışmasına katılmadan merkezi sistem başında dijital tespit kameraları ve ayrıca kent merkezinde 46 farklı noktada 166 kamera ile işlem yapabiliyorlar.

Sürücüler için ise en dikkat edilmesi gereken taraf ise söz konusu bilgi akışını sağlayan kameraların çoğunun İHA ve Drone teknoloji aracılığı ile kullanılması ve polis tarafından herhangi bir uyarıya maruz kalmadan habersizce cezalarının işlemesi durumu oluyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.