Tanzim Satışta Rekor Kırıldı

Tanzim Satışta Rekor Kırıldı

Vatandaşlara ucuz fiyattan meyve sebze sağlayan tanzim satış noktalarında son yılların en yüksek tonajda meyve sebze ulaştırılması sağlandı.

Hükümetin ekonomik dalgalanmalar sebebiyle yurdun dört bir yanında kurduğu tanzim satış merkezleri tarafından vatandaşlar uygun fiyattan meyve ve sebze satın almaya devam ediyor. Vatandaşlar alışveriş yaparken uygulama ise kendi içerisinde rekor kırdı.

Şu ana kadar 110 farklı noktada tanzim satış ile perakende meyve sebze satışı gerçekleştirilirken vatandaşlar ise bu durumdan oldukça memnun kaldıklarını ifade ediyorlar. Hükümete göre geçici olan uygulama, seçim sonrasında da ihtiyaç olması halinde devam edebilecek bir proje niteliğinde.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin açıkladığı verilere göre 110 farklı tanzim satış noktasında kırılan perakende satış rakamlarında, taşınan meyve ve sebzelerin tonajı oldukça ciddi rakamlara ulaşmış durumda. Ürünler özellikle Sakarya, Ankara, Antalya, Mersin gibi kentlerden gerçekleştirilirken, süreç içerisinde 14 bin ton meyve ve sebze vatandaşlara ulaştırılmış oldu.

Ayrıca TKK’nin verdiği verilere göre; en çok tüketilen ürün, 5 bin 896 ton ile patates oldu. Süreç içerisinde yaklaşık olarak 506 ton biber ve 3 bin 973 ton rakamı ile domates bu süreçte en çok temin edilen ürünler listesinde başı çekmiş oldular. 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.