Tarım Bakanlığı KPSS 60 ile 3850 Memur Alımı Başvuruları Başlıyor

Tarım Bakanlığı KPSS 60 ile 3850 Memur Alımı Başvuruları Başlıyor

Tarım Bakanlığı tarafından çıkılan memur alımı ilanlarına göre adayların dikkat etmesi gereken süreç başlıyor. Toplamda yapılacak 3850 memur alımı için başvuru kılavuzu yayımlandı. Başvurular bu hafta başlayacak.

Kamu personeli alımı için çıkılan ilanların arasında son ayların en yoğun istihdamının yapılacağı Tarım Bakanlığı memur alımı için şuan itibari ile toplamda 4994 kamu personeli alımı kontenjanı açılmıştır. Bu ilanlardan 3850 kişilik memur alımı için başvurular 24 Eylül’de başlayacaktır.

İki farklı unvan ile çıkılan memur alımı için verilen 3850 kişilik kontenjanın başvurularını başlayacağı tarihten önce bakanlık tarafında ve ilanları sizlere ulaştıran tarafından bir uyarı yapılmaktadır.

Vaktinde yapılmayan başvurular bakanlık nezdinde kabul edilmeyecektir ve adayların aşağıda yer alan kılavuzlarda yazan her bilgiye riayet ederek başvuru süreçlerini ilerletmeleri gerekmektedir.

Kılavuzda yer alan iki farklı unvan için ilk olarak; 2700 kişilik kontenjan ayrılan Orman Muhafaza Memuru alımı için detaylar verilmiştir. Bu ilana başvuru yapabilmek için adayların KPSS P93 puan türünden en az 60 puan elde etmiş olmaları gerekmektedir.

Bir diğer alım olan ve 1150 kişilik kontenjan ayrılan Orman Mühendisi alımına başvuru yapacak olan adayların da KPSS P3 puan türünden  60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Her iki ilana da başvuruların tamamlanabilmesi için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde yer alan genel ve özel şartları haiz olması şartı aranmaktadır. İlgili KPSS puanı ise 2018 yılına ait ve güncel olmak zorundadır.

Başvuru yapacak olan adaylar için aşağıda yer alan kılavuzlar belirleyici olacaktır. Adaylar 24 Eylül 2019 tarihinde başlayacak olan başvuru sürecini 7 Ekim 2019’a kadar devam ettirebilecektir.

Başvurular ise OGM’nin resi internet sitesinde yer alan işe alım bölümünden ilgili tarihler içerisinde aktif olacak olan linkten yapılacaktır.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum