Tarım İçin Üretildi Çiftçileri Zengin Ediyor

Tarım İçin Üretildi Çiftçileri Zengin Ediyor

Şehir yaşamının her geçen gün insanları bunalttığı bir dönemde yaşıyoruz. İnsanlar artık binalardan ve yoğun trafikten yani şehrin stresli yaşamından uzaklaşmak için çareler arıyor.

İşte bunun için; Gerek köye yerleşmek gerekse hobi bahçeleri satın alıp toprak ve hayvancılıkla uğraşmak gibi yeni seçenekler geliştiriyorlar. Bu yeni ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan yaşam tarzı; kimi insanlar için sadece hoş vakit geçirmek ve doğa ile bütünleşmek anlamına gelse de kimileri için yeni bir yaşam biçimi ve ekonomi anlamına geliyor.

İşte tamda böyle bir zamanda Tekstil işinden iflas ettikten sonra koyun üretmeye karar veren bir girişimci, dünyadaki en verimli koyun ırklarını araştırmaya başladı. Yaptığı uzun araştırmalar sonucu 100 günde kesime uygun hale gelen, tek seferde üçüz yavrulama özelliği bulunan ve 8 ay süt sağımı yapılan Zwartbles koyununu keşfetti ve Türkiye'ye getirdi.

Getirdiği 100 koyunun 2 yılda 700 adet yavrulama özelliği bulununca küçükbaşta hızlı çoğalma ve kısa sürede erişkinlik isteyen üreticiler bu koyunlara büyük rağbet göstermeye başladı. Hal böyle olunca bu girişimci kuzularını almak isteyenlere 5 ay sonraya gün vermek durumunda kalıyor. Kısa sürede zengin olmak isteyenler randevu alıp sıraya giriyor.

Kaliteli koyun ırklarını Türkiye'ye kazandırdığını ifade eden girişimci, “Zwartbles koyunu verimliliğiyle göz kamaştırıyor. Bu koyun et ve süt olarak çok verimli ayrıca çok sayıda doğurma özelliği var tek seferde üçüz doğum yapabiliyor. Bu koyunlar 8 ayda bir üçüz yavruluyor. Bu da alan kişinin çok büyük kazanç elde etmesini sağlıyor. Bu koyunların yavruları 100 günde 45 kilo ağırlığa ulaşıyor. Gelişimi çabuk olduğu için sahip olan kişiyi kısa sürede zengin ediyor. Ayrıca süt verimi de çok yüksek 8 ay boyunca süt sağımı yapılabiliyor. 100 koyun 2 yıl sonunda 700 adet yavru doğumu yapıyor. Bu da üreticilerin bu koyuna olan ilgisini çekiyor. Talep o kadar çok ki 5 ay sonraya kuzu siparişi veriyoruz" dedi.

Hem şehrin gürültüsünden ve stresinden uzak doğa ile baş başa hem de dudak uçuklatan gelir elde etmek isteyen girişimciler ve aslında her vatandaş için farklı ve karlı bir yatırım olarak öne çıkıyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum