Taşeron İşçilerin 2020 Maaşı Nedir? Taşeronların Maaşları

Taşeron İşçilerin 2020 Maaşı Nedir? Taşeronların Maaşları

Son iki yılın gündeminden taşeronlar düşmüyor. Taşeron işçilerin 2020 maaşı ne oldu? Maaş zamları ile değişim oldu mu? Taşeronların maaşları ne kadar? 2020 için yapılan zamları ve son durumu detaylandırdık.

Geçiş işlemleri tamamlanan işçiler için idareler tarafından uygulama yapılır. 2020 taşeron işçi maaşı toplu iş sözleşmesinin ücreti, mali ve sosyal haklar hükümleri gereğince oluşturulmuştur. Peki, zam aralıkları ve alınacak olan maaş nedir? Taşeronların maaşları ne kadar sorununun yanıtı;

1 Ocak 2020 ve 30 Haziran 2020 Arası Zam;

Yılda iki olmak üzere belirlenen zamlarda, yeni yıldan sonra gerçekleşecek olan zamlar sunuldu. İşçiler için 01.01.2020 tarihinde alınan günlük çıplak ücretleri üzerinden %4 oranında zam yapılmıştır.

TİS; Toplu iş sözleşmesi kapsamında belirlenmiş olan zamlar var. Bu zam için oran %4 zam oranı veriliyor. Maaşlara direkt olarak bu ücretlendirme üzerinden zam yapılarak ona göre maaş belirlemesi yapılacaktır. Bunu değerlendirerek hareket edebilirsiniz.

Kamudaki en düşük taşeron işçi ücret;

Yapılan zam oranları ile birlikte kamudan çalışan taşeron bir işçinin maaşı ne oldu? En düşük ücret 2.943 TL + 2.943 * %4 = hesabı üzerinden direkt olarak 3.060,72 TL olarak belirlenmiştir. Yapılan hesaplama üzerinden minimum kamuda çalışan taşeron işçi ödemesi sunulmuştur.

En düşük taşeron işçi maaşı kapsamında belirlenmiş olan bu ödeme üzerinden detayları öğrenebilirsiniz. Verilen zamların seçeneklerinin oranlarının sunulması ile bu alanda bilgi talep ederek, öğrenebilirsiniz. Zam oranları verilmesi sağlanmıştır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum