Taşeronlar Zam İçin İsyan Etti, Yüzde 40 Zam Talebi

Taşeronlar Zam İçin İsyan Etti, Yüzde 40 Zam Talebi

Kamu kurumlarında hizmet veren taşeronlar bu sefer de zam isyanı ile gündeme geldi. Taşeron işçiler yüzde 40 zam talep edilmesi taraftarı olarak açıklama yaptı.

Kamu kurumlarında verilen işgücünün fiilen en önemli tarafı olan taşeronlar için her geçen gün, sorunların çözülmesi bir yana, yaşanan mağduriyetler daha da artarak devam ediyor. Taşeronlar bu sefer zam için isyan etti.

Temsa İşçilerinden Zam Çıkışı

Adana kentinde kurulan ve çalışmalarına devam eden TEMSA şirketinde hali hazırda otomobil üretilmeye devam ediyor.

Yaşanan son olaylarla birlikte taşeronlar ve sendika sözcüleri karşı karşıya geldi ve TEMSA işçileri sendika yetkililerini işaret ederek; son tahlilde yaşanan durumun beklentilerini karşılamadığını ifade etti.

Kriz Var, Taşeronlar Haricinde Her Şeye Zam Var

Bir ekonomik krizin içinden geçildiğini ve bunu da en çok kendilerinin yaşamak zorunda kaldığını ifade eden taşeronlar; her şeye zam var, kriz var sadece taşeronlar için zam yok, taşeron işçi maaşları için zam yok ifadelerini kullandılar.

Özçelik-İş Türk Metal ile Aynı Taslağını Teklif Edecekti

İş sözleşmeleri süreçlerinde sendikalar tarafından da yeterince haklarının savunulmadığı kanaati ile bir mukayese yapan taşeronlar, iki sendika teklifini karşılaştırdı.

Söz konusu karşılaştırmadan sonra Özçelik-İş yöneticilerinin Türk Metal sendikası yöneticileri ile aynı taslağı teklifinde bulunacaklarının ifade edildiğini söyleyen taşeronlar, bu görüşmelerden sonra haklarının doğru savunulmadığını iddia etti.

Yüzde 34 ve Yüzde 20 Zam Teklifleri Var, Özçelik-İş’ten Açıklama Yok

MESS ile birlikte Türk Metal ve Birleşik Metal-İş sendikasından sonra Özçelik-İş arasında da imzalanacak olan sözleşmeyle ilgili olarak halihazırda mutabakata varılan metinler ele alındı.

Türk Metal sendikası bu süreçte yüzde 20 zam talep etmiş olup açıklama yaparken; Birleşik Metal-İş sendikası ise taşeronlar maaşı için ücretlere yüzde 34 artış talebinde bulundu. Bu süre zarfında taşeronların serzenişlerine maruz kalan sendika ise Özçelik-İş oldu ve sendika taslakla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Talep Edilen Zamlar Yetersiz

Taşeronlar belirtilen şirketler özelinden çıkarak Türkiye genelinde hizmet veren taşeron işçileri de hesaba katarak, bu ekonomik zorluklardan en fazla kendilerinin zorlandıklarını ve şuanda sendikaların talep ettikleri zamların yetersiz olduğunu ifade etti. Taşeronların enflasyona karşı direnebilmesi ve geçinebilmesi için şu an ki taşeron işçi maaşlarına yüzde 35 yüzde 40 zam talep edilmesi gerektiği iddia edildi.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum