Taşeronların Yıllardır Bekledikleri Maaşlar Resmen Gerçekleşti

Taşeronların Yıllardır Bekledikleri Maaşlar Resmen Gerçekleşti

Karoya geçen taşeron işçiler için atılan adımlarla yaşanan son gelişmede, kadro ve maaş konusu ile ilgili olarak yıllardır beklenen gelişme sonunda resmiyete kavuşmuş oldu.

Türkiye genelinde hem kadro alamayan taşeron işçilerin sorunları ve mağduriyetleri hem de kadroya geçen taşeron işçilerin özlük hakları ve sosyal hakları talepleri bağlamında; gündemde yer alan taşeron işçi sorunları tartışılmaya devam ediyor.

Yaşanan son gelişmeler ile birlikte yapılan yeni uygulamalar ise kadroya geçmiş olan taşeron işçilerin sorunlarına çözüm niteliğinde bir gelişme olarak basına yansıdı ve gündemdeki yerini aldı.

Kadrolu taşeron işçilerin yıllardır talep ettikleri; eskiden kadro almış olan personeller ile kendilerinin arasında var olan maaş farklarının bitirilmesine yönelik hazırlanan çalışma tamamlandı ve konu hakkında sözleşme imzalandı.

Atılan imzalarda yer alan ibarelere göre; eski ve yeni kadrolu işçi ayrımı olmaksızın, aynı işi yapan her personel aynı maaşı almış olacak.

Türkiye geneline yayılması beklenen bu uygulama ise şuan için ANFA şirketi ile HİZMET-İŞ sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile ilgili şirket bünyesinde geçerlilik kazanmış oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum