TCDD Personel Alımı Talebi

TCDD Personel Alımı Talebi

Kamu Personeli Alımı haber sitemizden kamuya yapılan tüm personel alım ilanlarını sizlere sunarken diğer bir taraftan sizlerin talepleri doğrultusunda devletimize bazı talepleri iletiyoruz. Ümit Deveci tarafından hazırlanıp gönderilen haberi aynen sunuyor

Kamu Personeli Alımı haber sitesi olarak Ümit Deveci isimli kullanıcı tarafından sitemizin iletişim bölümünden mesaj olarak gönderilen TCDD alımı ile ilgili özel haberi sizlere aynen sunuyoruz.

TCDD İHDAS ETTİĞİ KADROLARA ALIM YAPACAK MI? 

TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) 'nın önümüzdeki haziran ataması olan 2017/1 merkezi alımı için DPB 'ye kadro bildirimi yapıp yapmayacağı atama bekleyen adayları özellikle mühendisleri meraklandırmaktadır. DPB'nin talep toplamasına 1 hafta kalmasına rağmen kurumu arayan mühendis adaylara alım için herhangi bir 
çalışmanın yapılmadığının söylenmesi, kuruma atanmayı bekleyen mühendisleri aşırı derecede tedirgin etmektedir. 

Bilindiği üzere 10 Ocak 2016 tarihli Resmi Gazetede TCDD'nin merkez teşkilatı için 120, taşra teşkilatı için ise 250 Mühendis kadrosu ihdas edilmişti. Fakat kurumdaki karışıklık nedeniyle 2016 yılı içindeki iki merkezi alımda da DPB'den herhangi bir kadro talep edilmedi. Şu an kurumdaki karışıklık giderilmiş Taşımacılık A.Ş olarak tamamlanmıştır. İhtiyaç olan mühendis alımları için herhangi bir engel kalmamıştır ve haklı olarak mühendisler, ihdas edilen 370 adet mühendis alımının 2017/1 Haziran atamasında kullanılmasını istemektedir. 

Özetle; Zaten azalan merkezi alımların yanı sıra ülkemizin güzide,yatırımlarla gelişen kurumlarından biri olan TCDD'nin de son iki alımda kadro talep etmemesi işsiz mühendislerimizi önümüzdeki haziran alımı için de tedirgin etmektedir.

Geleceğe güvenle bakmak isteyen yüksek puanlı mühendis adayları istihdam seferberliği yapıldığı şu dönemde TCDD'nin yeni genel müdürü sayın İsa APAYDIN'dan 2017/1 merkezi alımla ilgili açıklama beklemektedir.

Kaynak:www.KamuPersoneliAlimi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.