Tecrübesiz En Az Lise Mezun Kabin Memuru Alımı Başvuruları

Tecrübesiz En Az Lise Mezun Kabin Memuru Alımı Başvuruları

Alenat Group firması tarafından yayımlanan ilanda tecrübe şartı aranmaksızın en az lise mezunu adaylar arasından kabin memuru alımı yapılacağı duyuruldu.

Bir iş ilanı sayfası üzerinde yayımlanan duyuruda 1990 - 2000 yılları arasında doğan adaylar arasından en az lise mezunu ve tecrübe şartı olmaksızın kabin memuru alımı yapılacağı belirtiliyor. Sadece deneyimsiz adaylar arasından yapılacak kadın erkek kabin memuru alımları için başvurular internet üzerinden yapılacaktır. 

Firma tarafından yayımlanan personel alımı duyurusu aşağıdaki gibidir:

1990 - 2000 yılları arasında doğmuş Sadece deneyimsiz adaylarımız için geçerlidir, Mesleğe ara vermiş adaylarımız için son uçuş görevini en fazla 5 yıl öncesinde gerçekleştirmiş olan, TERCİHEN İyi derecede İngilizce, Almanca, İtalyanca ve Kazakça konuşabilen, En az lise veya dengi okul mezunu, Yurtdışında eğitim görmüş adaylar için denklik belgesi ibraz edilmesi zorunludur. Üniversite veya Meslek Yüksek Okulu Kabin Hizmetleri bölümü mezunu olunması tercih nedenidir."

Kabin Memuru Kimdir?

Kabin memuru, kısaca uçak personeli olarak bilinir. Havayolu taşımacılığında uçak içerisinde yolcuların konforu ve güvenliği ile ilgilenen, uçak içerisinde gerekli bilgilerin yolculara aktarılmasını sağlayan, ihtiyaç halinde kokpit dışında pilotun talimatlarını yerine getirilmesini sağlayan görevlilerdir. Kadın kabin görevlilerine hostes, erkek kabin görevlilerine host denir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen kurallara uymaları gerekmektedir.

Kabin Memurunun Görevleri Nelerdir?

• Erkek ve kadın kabin görevlilerin sorumluluk alanı, uçağın girişinden en arka çıkış kapısı ve mutfak bölümlerini kapsamaktadır. Host ve hostesler kokpit içerisinden ve uçağın dış kısmından sorumlu değildir.

• Uçağın giriş ve çıkışlarının bulunduğu kapıların talimatlara göre açılması ve kapatılmasını sağlarlar.

• Acil durumlarda kabin görevlileri uçağın acil çıkış kapılarını açmakla sorumludurlar. Aynı zamanda acil çıkış kapılarının önünde oturan yolcular da gerekli durumlarda acil çıkış kapılarının açılmasından sorumlu olduklarını uçağa binmeden kabul etmiş olduklarını bildirirler.

• İhtiyaç malzemelerinin ( yiyecek, içecek, eksik malzeme, vs. ) uçağın içerisine alınmasında uçak firmalarına göre görevleri değişkenlik gösterebilir. Bazı firmalarda bu işleri yerine getirecek görevliler bulunurken, bazı uçak firmalarında bu görev kabin memurlarının dır.

• Yiyecek içecek servislerinde de aynı durum geçerlidir. Fakat günümüzde neredeyse tüm havayolu şirketlerinde bu görev host ve hosteslerindir.

• Kabin memurları yolcuların tüm istekleri ile imkan dahilinde ilgilenmek ile görevlidirler.

• Kabin memurları uçağın kalkmasından hemen önce yolculara acil durumlarda neler yapılması gerektiğini hem sözlü olarak hem de işaretler ile göstererek anlatmak zorundadırlar. Sözlü olarak bulundukları ülke dilinde iletişim kurarlar ve ardından evrensel dil olan İngilizce olarak gerekli talimatları yolculara aktarırlar.

• Bazı havayolu şirketlerinde, yolculuk ile ilgili bilgileri host ve hostesler verirler. Bazı hava yollarında ise yolculuk ile ilgili bilgileri birinci pilotlar vermektedir.

Başvuru sayfası.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum