Telefonlara Ödenen Kayıt Ücreti %193 Artırıldı

Telefonlara Ödenen Kayıt Ücreti %193 Artırıldı

Yurtdışına çıkan vatandaşların yanlarında getirdikleri telefonların IMEI numarası kayıt işlemleri için ödenen ücret 170 liradan 500 liraya çıkarıldı.

Telefon Piyasasını Daraltıyordu
Telefon alım satımı yapan işletmeler yurtdışından getirilen telefonların piyasayı daralttığını ifade ediyorlardı. Bu sebeple de bir sınırlama getirilmesini talep ediyorlardı. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı tarafından bir karar alındı ve IMEI kayıt ücreti 170 liradan 500 liraya çıkarıldı.

Böylelikle yurtdışından telefon getirmenin avantajları da büyük ölçüde ortadan kalkmış oldu. Ayrıca bir pasaporta sadece 1 telefon kaydı yapılabiliyordu. Bu kaydın ardından 2 sene boyunca telefon kaydı gerçekleştirmek de mümkün olmuyordu. Eğer telefonun kaydı yapılmaz ise bu durumda kullanılması da mümkün olmuyor. 

Kayıt işlemi yapmak isteyenlerin 120 günlük süresi bulunuyor. Bu süre içerisinde kayıt yapılmaz ise telefonlar iletişime engellenecektir. Kayıt işlemleri E-Devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilmektedir. 

Pasaport Sahipleri Dikkat
Yurtdışından telefon getirerek pasaportuna kaydeden kişilerin son derece dikkatli olması gerekmektedir. Zira kayıt yapılan telefon ile ilgili herhangi bir suç işlenmesi durumunda bu suçun sorumlusu pasaport sahibi olacaktır. Her ne kadar teknik incelemeler neticesinde gerçeklik ortaya çıkarılabilse de bu durum uzun sürebilir ve can sıkıcı bir sürecin yaşanmasına neden olabilir. 

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan bu kararın telefon piyasasının da genişlemesine katkı sunması bekleniyor. Düzenleme yayınlanması ile birlikte yürürlüğe de girmiştir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum