TİKA 9 Kamu Personeli Alımı Başvurusu 21 Ocak’ta Başlıyor

TİKA 9 Kamu Personeli Alımı Başvurusu 21 Ocak’ta Başlıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA yayınladığı ilan ile 9 kamu personeli alımı yapacağını açıkladı. TİKA 9 kamu personeli alımı başvurusu 21 Ocak’ta başlıyor.

TİKA 9 kamu personeli alımı başvurusu 21 Ocak’ta başlıyor. Peki adaylar hangi yolu izlemesi ve nasıl başvuru yapması gerekmektedir.

Alım Yapılacak Alanlar; TİKA, yayınladığı ilan ile farklı alanlarda personel istihdamı gerçekleştireceğini duyurdu. Bu alanlar arasında hukuk, sosyoloji, antropoloji, maliye, uluslar arası ilişkiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme ve iktisat bölümleri yer alıyor. Başvuru yapacak adaylardan  istenmektedir. Her bir bölüm için farklı puan türlerinden asgari puan olan 75’in alınması isteniyor. 2017 ve 2018 yıllarında yapılan KPSS sınavlarından alınan puanlar geçerli sayılacaktır.

Başvuru yapacak adayların 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları aranan şartlardandır. 2017 veya 2018 yıllarında yapılan YDS sınavlarından en az B seviyesinde puan almış olmak da şartlar arasında sayılmıştır. Başvurular 21 Ocak tarihinde başlayacak ve 31 Ocak tarihinde sona erecektir. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar 11-15 Şubat 2019 tarihleri arasında giriş sınavına tabi tutulacaktır. Sınava kimlerin gireceği TİKA resmi internet sayfası üzerinden yayınlanacaktır. Kişilere özel bir tebligat yapılmayacaktır.

Dolayısıyla adayların internet sayfasını takip etmeleri son derece önemlidir. Ancak sınavı kazananların adreslerine tebligat yapılacaktır.

Atanmaya hak kazanan adaylara güvenlik soruşturması da yapılacaktır. Soruşturma sonucu olumlu olan adayların ataması gerçekleştirilecektir. Ayrıca atama sonucu olumlu olan adaylar tanınan süre içerisinde görevlerine başlamalıdır. Aksi takdirde haklarını kaybedeceklerdir.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum