TSK Mezuniyet ve KPSS Şartı Aranmaksızın Askeri Personel Alıyor

TSK Mezuniyet ve KPSS Şartı Aranmaksızın Askeri Personel Alıyor

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni güçlendirmek ve ordunun asker ihtiyacını gidermek için ülke genelinde birçok ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanlarla orduya subay, astsubay, sözleşmeli er hatta mühendis alımı yapıldı ve yapılmaya devam ed

Milli Savunma Bakanlığı'nın 17 Eylül'de duyurduğu Hava Kuvvetleri Komutanlığına 2019 Yılı Sözleşmeli Er temini ilanını başvuruları devam ediyor.

Havasözer alımının yapılacağı ve son başvuru tarihi Ekim'de bitecek olan ilanda başvuru kılavuzu yayımlanmıştı. Başvuru kılavuzunda sözleşmeli er alımı için aranan şartlar, neler yapılacağı ve başvuru şekillerinin nasıl olduğuyla ilgilidir.

Başvuru şartlarından önce HAVASÖZER nedir bunu bilmekte fayda var. Gündemde çok duyurulan ve ne olduğuyla ilgili aramalar yapılan kelime aslında Hava Kuvvetleri Sözleşmeli Er ifadesinin kısaltmasıdır. Sözleşmeli erbaş ve er; vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erlerin yapmış oldukları görevleri yerine getirmek için belirli bir ücret karşılığı 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu esaslarına göre istihdam edilen, erbaş ve er kadrolarında görev yapan asker kişidir.

Bir kadro türü olan Havasözer alımı için başvuru şartları ise MSB tarafından yayımlanmıştır. MSB sözleşmeli er alımı başvuru şartlarında En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olma şartının olması birçok vatadandaşı sevindirmiştir. 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olması gereken er adaylarının askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olması gerekmektedir.

TSK'da daha önce çalışmış ve istifa etmiş subay, astsubay, uzman çavuşun istihdam edilmeyeceği sözleşmeli er temininde, taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmayanlara başvuru hakkı verilmiştir.

Askerlik hizmeti devam eden vatandaşlar da sözleşmeli er alımına başvurabilecekler. Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarından Nitelik Belgesi almış olmaları gerekiyor. Çünkü bu belge, adayın çağrılmasından sonra belge tesliminde verilecek.

Hava Kuvvetleri  Komutanlığı sözleşmeli er teminine başvurmak isteyen adaylar, MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı'nın internet sitesine E-devlet üzerinden giriş yapacaktır. Giriş yaptıktan sonra başvuru sayfasında ilerleyerek bilgilerim kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum